GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Saponia u fokusu, indeksi porasli

Zagrebačka burza: Saponia u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2022 / 17:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi nastavili višednevni uspon, ojačavši oko 0,4 posto, no uz upola niži promet nego dan ranije, dok je u fokusu bila dionica Saponije.

Crobex indeks porastao je u četvrtak 0,37 posto, na 2.041 bod, ojačavši peti trgovinski dan zaredom. Crobex10 bio je na dobitku 0,38 posto, na 1.229 bodova, ojačavši sedmi dan zaredom.

Među sektorskim indeksima najviše je ojačao industrijski, za 0,33 posto, dok je jedino pao transprotni, za 1,62 posto.

Redovni promet dionicaoma iznosio je 7,6 milijuna kuna, što je gotovo upola manje nego dan ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Saponije, kojom je ostvareno 912 tisuća kuna, a cijena joj je skočila 4,65 posto, na 900 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Po likvidnosti slijedi dionica Spana, kojom je ostvareno nešto više od 870 tisuća kuna. Cijena joj je pritom ojačala 0,46 posto, na 220 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Podravke, kojom je ostvareno 686,5 tisuća kuna, a cijena joj je porasla 0,33 posto, na 610 kuna.

Znatniji promet imala je i dionica AD Plastika, u visini od 670,5 tisuća kuna, a cijena joj je pala 3,67 posto, na 105 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća gubitnica.

Od važnijih poslovnih objava, Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo prospekt za uvrštenje 106,7 milijuna dionica tvrtke Mon Perin na uređeno tržište Zagrebačke burze.

Turističku tvrtku Mon Perin iz istarskih Bala osnovao je 2005. godine poduzetnik Plinio Cuccurin s idejom razvoja socijalnog poduzetništva, koje se temelji na posebnoj strukturi vlasništva i načina ulaganja u lokalnu zajednicu. Prije dvije godine Mon Perin se iz društva s ograničenom odgovornošću transformirao u dioničko društvo koje sada broji više od 900 malih dioničara, uglavnom stanovnika Bala.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo s 40 dionica, pri čemu je cijena njih 18 porasla, 11 pala i isto toliko stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Saponia, Span, Mon Perin, CROBEX, CROBEX10, AD Plastik, Span, Hrvatski Telekom, Ekobit, Podravka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE