GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Maistra u fokusu, različiti smjerovi indeksa

Zagrebačka burza: Maistra u fokusu, različiti smjerovi indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 17:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa, ali i značajan rast prometa.

Maistra je i danas bila u fokusu investitorsa, a Atlantska plovidba bila je na meti prodavatelja.

CROBEX je umanjen 0,2 posto te je zaključio na 1.992,28 bodova. CROBEX10 je porastao 0,03 posto na 1.226,24 boda. CROBEXprime bilježi pad od 0,18 posto, a zaključio je na 1.170,77 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer uvećan za 13,3 milijuna kuna te je iznosio 24,85 milijuna kuna.

Redovni dionički promet iznosio je 8,7 milijuna kuna, obveznicama se nije trgovalo, a blok promet iznosi 16,1 milijun kuna. Promet veći od sto tisuća kuna ostvarilo je deset izdanja.

Redovni promet deset najlikvidnijih izdanja je u odnosu na jučer uvećan za 2,2 milijuna kuna, a iznosio je 8,1 milijun kuna. Od deset najlikvidnijih izdanja četiri ih bilježe rast cijene. Dnevne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od -6,59 posto do +2,86 posto.

U redovnoj trgovini je najlikvidnija Maistra s prometom nešto većim od 3,8 milijuna kuna, a cijena joj je nepromijenjena na 304,00 kune. Dionicama Atlantske plovidbe se trgovalo u iznosu od 1,4 milijuna kuna, a bilježe pad od 6,59 posto na cijenu od 411,00 kuna. Kraš bilježi promet od 939 tisuća kuna, a zaključio je rastom za 2,74 posto na 750,00 kuna.

Od deset najlikvidnijih izdanja porast bilježe četiri izdanja. Predvodi ih izdanje Sunce hotela s uvećanjem od 2,86 posto, cijenom od 180,00 kuna i 315 tisuća kuna prometa. Slijedi Kraš (+2,74%) pa povlašteno izdanje Adris Grupe s poskupljenjem od 0,92 posto, cijenom od 438,00 kuna i 646 tisuća kuna prometa. Cijena je porasla još dionicama Ericssona NT, za 0,60 posto na 1.690,00 kuna, a trgovane su u iznosu od 253 tisuće kuna.

Dan bez postotne promjene bilježe dva izdanja, Maistra i HT koji bilježi cijenu od 184,00 kune, 115 tisuća kuna redovnog prometa i 16,1 milijun kuna blok prometa.

Cjenovni pad bilježe četiri izdanja. Najveći minus bilježi spomenuta Atlantska plovidba (-6,59%), a slijedi Optima telekom s padom za 2,08 posto, cijenom od 4,70 kuna i 115 tisuća kuna prometa. Dalekovod je zabilježio pad od 0,85 posto na 1,17 kuna, a njegovim se dionicama trgovalo u iznosu od 109 tisuća kuna. Cijena je za 0,32 posto na 30,90 kuna umanjena još izdanju Valamar Riviere kojim je protrgovan iznos od 428 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Kraš, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Ima li rješenja za zarobljeno ukrajinsko žito? Constanta pomaže, ali to nije dovoljno
BLOKADA LUKA
Ima li rješenja za zarobljeno ukrajinsko žito? Constanta pomaže, ali to nije dovoljno
BERLIN - Ukrajina spada u najveće proizvođače žitarica na svijetu. Ali, žito i suncokret su zarobljeni u silosima jer je izvoz preko luka nemoguć. Kopnenim putem to ide teško. Cijene skaču, a Africi prijeti glad.
Za lakši protok robe između Hrvatske i Srbije treba ubrzati granične kontrole
HRVATSKA-SRBIJA
Za lakši protok robe između Hrvatske i Srbije treba ubrzati granične kontrole
ZAGREB/VINKOVCI - Za podizanje konkurentnosti i olakšanje protoka robe između Hrvatske i Srbije ključno je ubrzanje graničnih kontrola, a prijedlozi su primjerice i promjene radnog vremena graničnih i inspekcijskih službi, istaknuto je u petak u Vinkovcima na sastanku čelnika gospodarskih komora Hrvatske i Srbije.
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa, Adris u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa, Adris u fokusu
ZAGREB - Neznatne promjene indeksa uz slab promet u petak na Zagrebačkoj burzi.
Energetska kriza pretvara se u pivsku krizu
PIVO
Energetska kriza pretvara se u pivsku krizu
BERLIN - Sve je poskupjelo, a posebno energija. No, cijena piva nije adekvatno prilagođena i trebalo bi biti znatno skuplje, kaže direktor prodaje pivovare Erdinger Weißbräu Josef Westermeier.
Češki mediji pozvali građane da ne kreću na odmor u Istru
KAMPANJA
Češki mediji pozvali građane da ne kreću na odmor u Istru
PRAG - U češkim medijima posljednjih dana pojavila se vijest da su hrvatsku obalu preplavile meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu, navodi Glas Istre.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE