GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar u fokusu

Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2023 / 17:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon prošlotjedne solidne izvedbe dioničkih indeksa, čime su prkosili padu na globalnim burzama, ovaj je tjedan ipak otvoren sa blagim padom.

CROBEX je kliznuo 0,14 posto, a uža inačica CROBEX10 je upisala i veći pad od 0,42 posto. Najlošiju izvedbu je imao indeks građevinskog sektora sa padom od 1,3 posto, što je njegov četvrti dan pada u zadnjih pet trgovinskih dana, dok na suprotnoj strani stoji indeks industrije sa 1,1 posto plusa

Povišena likvidnost viđena u zadnja da trgovinska tjedna se nije nastavila, jer se primirilo trgovanje dionicama Podravke i SPAN-a. Ukupan dionički promet je iznosio 734 tisuće eura, gdje je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere koja je na 200 tisuća eura prometa porasla 0,2 posto, a tek onda slijedi Podravka sa 171 tisuća eura prometa i padom cijene od 0,7 posto. Ostala izdanja imala su osjetno niže promete, ispod 100 tisuća eura.

Likvidnije gubitnike predvodila je dionica Luke Ploče sa padom cijene od 2,7 posto, a možemo izdvojiti i dionicu Auto Hrvatske sa 1,9 posto minusa. Titula uvjerljivog dobitnika dana ide povlaštenoj dionici Končar- Distributivni i specijalni transformatori koja je skočila čak 5 posto, ali na prometu od 3 tisuće eura, dok sa tek 1,2 posto rasta slijedi dionica Viktora Lenca.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Span, Hrvatska poštanska banka, Valamar Riviera, Atlantska plovidba, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
PRESUDA
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
NEW YORK - Osnivač Binancea, milijarder, Changpeng Zhao, osuđen je u utorak na četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznao krivicu za omogućavanje pranja novca na svojoj kripto mjenjačnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE