GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali peti dan zaredom

Zagrebačka burza: Indeksi pali peti dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 17:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex blago oslabio, zabilježivši negativni predznak već peti dan zaredom, dok su u fokusu ulagača poslovni rezultati domaćih kompanija.

Crobex indeks u četvrtak je oslabio 0,22 posto, na 1.577 bodova, kliznuvši naniže peti dan zaredom. Istodobno, Crobex10 spustio se 0,34 posto, na 975 bodova, vrativši se tako, nakon jučerašnjeg blagog rasta, ponovno u negativno područje.

Redovni promet dionicama iznosio je 8,5 milijuna kuna te je bio za pet milijuna veći nego dan ranije.

Najveći promet ostvaren je dionicom Podravke, 1,9 milijuna kuna, a cijena joj je pritom stagnirala na 420 kuna.

Slijedi dionica HT-a, s prometom od 1,55 milijuna kuna i padom cijene za 1,2 posto, na 164 kune.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom Dalekovoda, čija je cijena skočila za 11,4 posto, na 5,86 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Dalekovod je danas izvijestio da je na razini grupe u prvom polugodištu ostvario 8 posto veće poslovne prihode, u visini od 601,4 milijuna kuna te operativnu dobit (EBIT) od 15,7 milijuna kuna, nakon gubitka od 8,9 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju.

Najveće gubitnice među likvidnijima bile su dionice Đuro Đaković grupe, s padom cijene za 9,24 posto, na 1,69 kuna te Petrokemije, za 3,2 posto, na 79 kuna.

Inače, Petrokemija je danas izvijestila da je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 239 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju njezina dobit iznosila 29 milijuna kuna. Ukupni poslovni prihodi Petrokemije pali su u prvom polugodištu za 15 posto, na 960 milijuna kuna.

Na domaćem tržištu danas se trgovalo s 32 izdanja, pri čemu je njih 14 ostvarilo rast cijene u odnosu na jučer, 10 pad, a 8 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Podravka, Dalekovod, Đuro Đaković, Petrokemija
PROČITAJ I OVO
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
ZAGREB - Kraj još jednog trgovinskog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je nešto življe trgovanje, dionička likvidnost je ojačala, iako se i dalje radi o skromnim razinama, dok su indeksi zaključili u negativnom teritoriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE