GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Drugi uzastopni rast indeksa, Span u fokusu

Zagrebačka burza: Drugi uzastopni rast indeksa, Span u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2023 / 17:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Srijeda je donijela drugi uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi.

U fokusu je investitora ponovno bio Span.

Oba su indeksa ojačala po 0,3 posto pa je CROBEX zaključio na 2.250,22 boda, a CROBEX10 na 1.284 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 1,06 milijuna eura, što je za oko 220 tisuća eura manje nego jučer.

Najtrgovanija je bila dionica Spana s prometom od 381,2 tisuće eura. Ujedno je i veća likvidnija dobitnica s rastom cijene za 3,16 posto, na 52,20 eura.

Po prometu, koji je iznosio 82,6 tisuća eura, slijedi dionica Arena Hospitality grupe, kojoj cijena stagnira na 38 eura.

Dionicama Zagrebačke banke ostvaren je promet od 68 tisuća eura, uz nepromijenjenu zadnju cijenu od 12 eura.

Zagrebačka banka objavila je da su dioničari na današnjoj glavnoj skupštini donijeli odluke koje su bile predložene u pozivu za skupštinu, a to znači da su donijeli i odluku o isplati dividende u ukupnom iznosu od 1,69 eura po dionici. Prema podatcima iz poziva za skupštinu, dioničarima bi se isplatila dividenda od 0,74 eura po dionici iz dobiti ostvarene u prošloj godini, dok bi se dividenda u iznos od 0,95 eura po dionici isplatila iz zadržanih dobiti Zabe. Prema prijedlogu, u oba slučaja dividenda bi se isplatila dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 13. travnja ove godine, ali bi dospijeće bilo različito - dividenda iz prošlogodišnje dobiti (0,74 eura po dionici) isplatila bi se 8. svibnja, dok bi tražbina dividende iz zadržanih dobiti (0,95 eura po dionici) dospjela 16. listopada 2023. godine, "po ispunjenju uvjeta iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama".

Među trgovanijim dionicama cijena je porasla dionicama Atlantic grupe, za 0,97 posto, na 52 eura, uz promet od 65,7 tisuća eura.

Najveća je dobitnica dionica Varteksa, kojoj je, nakon jučerašnjeg rasta za 25 posto, cijena danas porasla za dodatnih 16 posto, na 0,58 eura, ali uz promet od tek 2,7 tisuća eura.

Varteks je jučer putem Burze izvijestio o promjenama u vlasničkoj strukturi - temeljem ugovora o prijenosu dionica Nenad Bakić je smanjio svoj vlasnički udio u Varteksu s 39,38 posto na 14,47 posto, dok je u vlasničku strukturu ušao Marko Vučijević, koji sada drži 24,91 posto dionica.

Među trgovanijim dionicama pala je cijena dionicama HT-a, za 0,40 posto, na 25,10 eura, te Končara, za 0,79 posto, na 126 eura.

Najveći je cjenovni minus, pak, upisala dionica Sunce hotela, za 2,63 posto, na 22,20 eura, ali uz skroman promet od tek 178 eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, Span, Arena Hospitality Group, Podravka, Varteks, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
ŠANGAJ - Dionice u Hong Kongu i Tajvanu predvodile su rast u Aziji u petak dok je Wall Street porastao tijekom noći, uoči ključnih podataka o zapošljavanju u SAD-u.
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE