GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX se prijepodne probio iznad 1.500 bodova

Zagrebačka burza: CROBEX se prijepodne probio iznad 1.500 bodova
ZSE INTRADAY UPDATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 10:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi u petak ujutro Crobex indeks porastao, pa je na putu dobitaka drugi tjedan zaredom, pri čemu se, po prvi put od polovice ožujka, vratio iznad psihološki važne razine od 1.500 bodova.

Crobex indeks bio je oko 10,30 sati u plusu 0,80 posto, na 1.502 boda, dok je Crobex10 porastao gotovo 1 posto, na 934 boda.

Zahvaljujući tome, indeksi su na putu dobitaka drugi tjedan zaredom. Od početka tjedna Crobex je trenutno u plusu oko 3, a Crobex10 više od 3,5 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati oko 4 milijuna kuna, što je otprilike milijun manje nego jučer u ovo doba.

Rast Crobexa zahvaljuje se djelomičnom oporavku svjetskih burzi nakon oštrog pada u prvom tromjesečju.

Premda je jasno da će najveća svjetska gospodarstva uroniti u recesiju, posljednjih su dana svjetske burze stabilne dok se prate vijesti o širenju koronavirusa u svijetu.

Jasno je i da će hrvatsko gospodarstvo uroniti u recesiju, no Zagrebačku burzu podržava nada ulagača da će Vladine mjere za pomoć gospodarstvu ublažiti gospodarske štete.

Najveći promet, 1,2 milijuna kuna, ostvaren je jutros dionicom Valamar Riviere, pri čemu joj je cijena porasla 3,7 posto, na 25 kuna.

S prometom od oko 710 tisuća kuna slijedi povlaštena dionica Adris grupe, koja je poskupila 1,4 posto, na 365 kuna.

Promet veći od pola milijuna kuna ostvaren je s još dva izdanja. Pritom je cijena dionice AD Plastika porasla 5,7 posto, na 129 kuna, dok cijena Optima telekoma stagnira na 6 kuna.

I gotovo sva ostala izdanja bilježe rast cijene. Od 7 dionica, kojima je dosad ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna, njih šest je poskupilo, dok cijena jedne dionice stagnira.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Valamar Riviera, AD Plastik, Optima Telekom
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE