GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

World Trade Market: Hrvatski turizam na virtualnoj londonskoj burzi

World Trade Market: Hrvatski turizam na virtualnoj londonskoj burzi
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 14:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i desetak domaćih tvrtki, udruga i ustanova predstavljaju ovog tjedna hrvatsku ponudu na virtualnoj svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu, koja je počela u ponedjeljak i traje do 11. studenoga, izvijestili su iz HTZ-a.

Londonski World Travel Market (WTM) jedna je od najvećih svjetskih turističkih burzi, koja se ove godine prvi put u 40 godina rada zbog pandemije koronavirusa održava virtualno.

Više od 5.000 izlagača iz cijelog svijeta, brojni partneri, turistički profesionalci, ministri i drugi posjetitelji te brojni mediji neće se tako okupiti u Londonu kao prijašnjih godina, ali će većina njih ipak nastojati razgovarati, a moguće i sklopiti neke poslove te poslušati trendove i najave na više od 50 online konferencija, panela i dr.

WTM je već prvog dana virtualnog sajma, u ponedjeljak objavio da je sigurnost zasigurno najvažniji trend i motiv za putovanja i u ovoj i u idućoj godini, o čemu će se, kako se očekuje, najviše razgovarati među partnerima, na online panelima i sl., a i destinacije iz svijeta koje se predstavljaju, uključujući i Hrvatsku, o tome će najviše izvijestiti tijekom predstavljanja.

Direktorica HTZ-ovog predstavništva za Veliku Britaniju Darija Reić iznijela je trendove s britanskog tržišta, koje je zadnjih par godina stalno raslo u hrvatskom turizmu. Očekivanja su da će Britanci početi ponovno putovati čim se situacija poboljša i ograničenja popuste, kao i da će u tome važnu ulogu imati njihovo povjerenje i u destinacije i ono što čine za zdravstvenu sigurnost.

"Zdravlje je sada na vrhu prioriteta svim putnicima i svi su svjesni da se svjetska turistička i putnička industrija moraju tome prilagoditi i definirati procedure koje pomiruju odredbe destinacija s potrebama putnika, poput digitalizacije i beskontaktnih procesa gdje god je to moguće. Sigurnost Hrvatske kao destinacije jedna je od najznačajnijih poruka u komunikaciji prema našim gostima, partnerima i medijima na britanskom tržištu", poručila je Reić.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac ocijenila je pak da je Hrvatska ove godine unatoč izazovima bila jedna od popularnijih turističkih destinacija te da se u skladu s trendovima orijentirala i na online turističku promociju i kreativna rješenja.

"Sudjelovanje na WTM-u, iako virtualnom, pruža mogućnost predstavljanja Hrvatske kao sigurne destinacije s kvalitetnim proizvodima, objedinjujući prirodne ljepote, nautiku, kulturu i eno-gastronomiju koji su bili izuzetno traženi ove godine. Pokazali smo i da možemo biti predvodnici u inovacijama i razvoju ponuda za budućnost turizma, misleći pritom na digitalne platforme i društvene mreže te mijenjajući način komuniciranja s turistima i predstavljajući Hrvatsku na novi način svijetu", istaknula je ministrica.

Naglašavajući da je i u ovoj pandemijskoj, teškoj situaciji za turizam zbog ograničenja putovanja važno zadržati prisutnost Hrvatske na stranim tržištima i svima poručiti da je sigurna, dobro pripremljena i kvalitetna turistička destinacija, direktor HTZ-a Kristjan Staničić dodaje da se to može i virtualnim putem, tim više što će se većina turističkih sajmova i burzi po svijetu do kraja ove i početkom iduće godine održavati upravo na taj način.

"Nastupom na virtualnom WTM-u želimo zadržati poslovne kontakte s ključnim partnerima i pokazati svoju prisutnost na tržištu, a kako bi i drugi mogli se pokazati HTZ je suizlagačima sufinancirao 50 posto iznosa virtualnog nastupa", iznosi Staničić, koji će sa suradnicima tijekom WTM-a virtualno razgovarati sa predstavnicima turoperatora i avio prijevoznicima poput TUI UK, easyJet, Saga, Jet2.com/Jet2 Holidays, Thomas Cook, British Airways, TravelZoo, TourRadar i drugima.

Vezano za troškove nastupa na virtualnom WTM-u, iz HTZ-a na upit Hine otkrivaju da su znatno manji nego u fizičkom obliku, tj. da iznose oko 10 posto od onih troškova koje bi imali da je burza u redovnom obliku, pri čemu će osim standardne promocije turističke ponude na virtualnom štandu i objave sadržaja na WTM-ovim web straniciama, HTZ i dodatno pozicionirati vidljivost Hrvatske na listi suizlagača te ju promovirati na društvenim mrežama i oglašavati kroz sponzorirane e-mail adrese posjetitelja.

Virtualno predstavljanje Hrvatske na WTM-u bit će praćeno i kampanjom "Discover The Colours of Croatia", koja se već provodi na najvažnijim europskim tržištima i trajat će do sredine studenog, u čemu je naglasak na prirodnim ljepotama, nautici, kulturi i eno-gastronomiji.

Tagovi: World Trade Market, hrvatski turizam, TUI UK, easyJet, Saga, Jet2.com, Hrvatska turistička zajednica, Kriistjan Staničić, britanski turisti
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE