GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Uzlet indeksa, optimizam u tehnološkom sektoru

Wall Street: Uzlet indeksa, optimizam u tehnološkom sektoru
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2023 / 22:40
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi u četvrtak su snažn porasli jer su odlični rezultati Mete potaknuli optimizam u tehnološkom sektoru.

Dow Jones Industrial Average napredovao je za 524,29 bodova, ili 1,57%, i zatvorio na 33.826,16. Nasdaq Composite skočio je 2,43% i završio na 12.142,24, dok je S&P 500 popeo se 1,96% da bi završio na 4.135,35. Bio je to najbolji dan od siječnja za Dow i S&P 500 te od ožujka za Nasdaq.

Dionice Mete skočile su 13,9% nakon što je tvrtka izvijestila o tromjesečnim prihodima koji su premašili očekivanja i objavila optimističnu prognozu. Nekoliko analitičara povisilo je svoje ciljne cijene nakon objave. Dionice drugih imena povezanih s tehnologijom kao što su Amazon, Alphabet, Microsoft i Apple također su poskočile.

"Tržište je sa suspregnutim dahom čekalo Big Tech", rekao je Quincy Krosby, glavni globalni strateg u LPL Financialu. "Opće gledajući, nije razočarao, a tržištu je to bilo potrebno."

Dionice su porasle unatoč slabijim podacima o BDP-u od očekivanih, što bi nekim ulagačima moglo sugerirati da bi Federalne rezerve uskoro mogle završiti svoju kampanju zaoštravanja. Fed bi trebao objaviti svoju najnoviju odluku o politici sljedeći tjedan.

Američko gospodarstvo poraslo je 1,1% u prvom kvartalu, dok su ekonomisti koje je anketirao Dow Jones predviđali rast od 2%. Izvješće je također pokazalo inflaciju veću od očekivane, s povećanjem cijena od 4% u usporedbi s konsenzusnom procjenom od 3,7%.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Meta Platforms, Microsoft, amazon, Apple, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE