GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Tehnološki sektor predvodio dobimike

Wall Street: Tehnološki sektor predvodio dobimike
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2023 / 22:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi u četvrtak porasli, a za optimizam su najzaslužnije tehnološke dionice.

Tehnološke dionice podigle su S&P 500, a tržište završilo je kratki trgovinski tjedan na visokoj razini unatoč znakovima slabljenja tržišta rada.

S&P 500 porastao je 0,36% na 4.105,02 nakon što je ranije izgubio čak 0,50%. Tehnološki Nasdaq Composite nadmašio s porastom od 0,76% na 12.087,96, potaknut rastom Alphabeta, matičnog Googlea, od 3,78% i porastom dionica Microsofta od 2,55%. Dow Jones Industrial Average porastao je za 2,57 bodova na 33.485,29 nakon što je izgubio više od 150 bodova na najnižoj razini.

S&P 500 je i dalje izgubio 0,1% u tjednu, bilježeći svoj prvi gubitnički tjedan u četiri. Tehnološki bogat Nasdaq pao je 1,1% ovaj tjedan, dok je Dow s 30 dionica porastao 0,6%.

Tržište je ostalo nestabilno jer su posljednji tjedni zahtjevi za nezaposlene bili veći od očekivanog, dodajući nedavnim signalima koji su ukazivali na usporavanje rasta broja radnih mjesta. Ekspanzija u privatnim platnim spiskovima bila je znatno ispod očekivanja u ožujku, rekao je ADP ranije ovog tjedna. U međuvremenu, broj dostupnih pozicija pao je ispod 10 milijuna u veljači — prvi put u gotovo dvije godine. Smanjenje radnih mjesta također je skočilo za gotovo pet puta ove godine u odnosu na godinu prije.

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci ulagači su pozdravili znakove gospodarskog hlađenja u nadi da bi to moglo potaknuti Federalne rezerve da promijene smjer svoje kampanje povećanja kamatnih stopa. Ali sada se pitaju je li središnja banka otišla predaleko u svom pokušaju da ohladi inflaciju, stežući gospodarstvo do točke recesije.

"Fed je sagradio zid s kamatama i sada gospodarstvo nailazi na to", rekao je Jamie Cox, izvršni partner u Harris Financial Group.

Četvrtak je završio skraćeni trgovinski tjedan sa tržištem zatvorenim za Veliki petak. Ulagači će i dalje pozorno pratiti izvješća o radnim mjestima u ožujku u petak ujutro. Nepoljoprivredne plaće pokazuju solidan rast unatoč otpuštanjima u tehnološkim i financijskim sektorima, ali mnogi vjeruju da će se trend uskoro preokrenuti.

Podaci o zahtjevima za nezaposlene "potvrdjuju ideju da Fed-ovo povećanje kamata počinje hladiti tržište rada i usporavati gospodarstvo", rekao je Chris Zaccarelli, CIO u Independent Advisor Alliance. “Puno su veći izgledi da će to izazvati recesiju – pa čak i značajnu recesiju – nego što je većina ljudi trenutno spremna vjerovati.”

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
OPTIMIZAM
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average i S&P 500 porasli su u utorak dok su trgovci tražili više naznaka o tome kada bi Federalne rezerve mogle početi snižavati stope.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio slabašan promet i pad indeksa.
Uzletjele dionice proizvođača francuskog konjaka nakon pomirljivih tonova na relaciji Macron-Xi
REAKCIJE
Uzletjele dionice proizvođača francuskog konjaka nakon pomirljivih tonova na relaciji Macron-Xi
PARIZ - Dionice nekoliko francuskih proizvođača konjaka porasle su u utorak nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron sugerirao da bi trgovinske napetosti između Kine i Europske unije, koje bi mogle utjecati na proizvođače pića, mogle popustiti.
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
USPON
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
NEW YORK - Dugoročni pokazatelji Bitcoin trenda, 200-dnevni i 200-tjedni pomični prosjek, na najvišim su razinama ikad, a Anthony Pompliano kaže da je BTC "jak kao i uvijek".
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
ŠANGAJ - Južnokorejske dionice predvodile su rast na azijsko-pacifičkim tržištima u utorak nakon što je Wall Street porastao tijekom noći zbog očekivanja da bi Federalne rezerve mogle uskoro smanjiti kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE