GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan

Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2024 / 22:20
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.

Široki indeks izgubio je 0,22% na 5.011,12, dok je Nasdaq Composite pao 0,52% na 15.601,50. Dow Jones je ojačao 22,07 bodova, ili 0,06%, da bi završio na 37.775,38, i dalje se zatvarajući malo iznad svoje ravne linije za 2024.

Svaki dan ovog tjedna, S&P 500 se u jednom trenutku tijekom sesije trgovanja oporavio u zeleno, samo da bi izgubio taj dobitak prije zatvaranja.

S tim padom, S&P 500 i Nasdaq zabilježili su svaki svoj peti uzastopni dan pada. Za S&P 500, to je prvi gubitnički niz te dužine od kraja listopada, neposredno prije početka trenutnog tržišta bikova. Ovo je ujedno i najduži negativni niz za Nasdaq od siječnja.

Svi glavni indeksi također idu prema tjednim gubicima. S&P 500 je do sada u tjednu pao za više od 2%, dok je Dow pao za 0,6% u istom razdoblju.

Nasdaq je ovaj tjedan pao više od 3% jer je tehnološki indeks bio najviše na emti rasprodaje. Time je indeks u ritmu već četvrti tjedan zaredom, što bi označilo najduži negativni niz od prosinca 2022.

Ovi potezi dolaze tijekom drugog kvartala koji je bio težak na Wall Streetu, sa sva tri indeksa u padu u travnju. To povlačenje djelomično je potaknuto rastućom zabrinutošću oko kretanja inflacije i monetarne politike Federalnih rezervi.

Ulagači su pratili najnovija izdanja korporativnih zarada što se čini kao pozitivan početak sezone. Više od 12% kompanija uvrštenih na S&P 500 sada je prijavilo, prema FactSet-u. Od onih koji su već objavili rezultate, 73% nadmašilo je očekivanja Wall Streeta.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Adris i Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Adris i Valamar u fokusu
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz smanjen promet.
HNB otvara Moneterru – Muzej novca
PROJEKTI
HNB otvara Moneterru – Muzej novca
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) otvorit će na zagrebačkom Europskom trgu Moneterru – Muzeja novca HNB-a, koji će u velikoj mjeri biti digitalan i interaktivan, a pripreme za uspostavljanje tog informativno-edukacijskog centra već su započele u 2023. godini.
EU odobrila Njemačkoj ulaganje od 1,7 milijardi eura u teretne željeznice
ZELENO SVJETLO
EU odobrila Njemačkoj ulaganje od 1,7 milijardi eura u teretne željeznice
BRUXELLES - Europska unija dopustila je Njemačkoj subvencioniranje dijelova teretne željeznice s 1,7 milijardi eura. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Bruxellesu.
Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj?
DOGAĐAJI
Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj?
ZAGREB - U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“.
Usporio kineski uvoz zlata
ZLATO
Usporio kineski uvoz zlata
PEKING - Kineski uvoz poluga usporio je prošlog mjeseca jer je potražnja u najvećem svjetskom potrošaču počela posustajati pred rekordnim cijenama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE