GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 i Nasdaq prekinuli negativni niz

Wall Street: S&P 500 i Nasdaq prekinuli negativni niz
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2023 / 22:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nasdaq Composite porastao je u četvrtak nakon tri uzastopna gubitnička dana jer su ulagači nastavili s kupnjom tehnoloških dionica.

Tehnološki indeks rasta 1e 0,61%. Dow Jones Industrial Average pao je za 55 bodova ili 0,16%, a S&P 500 porastao je 0,13%.

"Nasdaq je danas viši, ali opet, jučer je bio niži", rekao je Terry Sandven, glavni strateg za kapital u U.S. Bank Wealth Management. “Čini se da su dionice u stanju pauze. Natezanje konopa između tržišnih tabora bikova i medvjeda je uravnoteženo, što implicira neizvjesnost i povećanu volatilnost u doglednoj budućnosti.”

Ulagači su kupili neke velike tehnološke dionice koje su ovog tjedna pale. Dionice Tesle bile su više, unatoč prethodnom padu, čak i nakon što je druga velika banka s Wall Streeta u isto toliko dana snizila rejting dragog trgovca na malo koji se ove godine udvostručio. Analitičar Morgan Stanleyja Adam Jonas, dugogodišnji Teslin bik, revidirao je svoju ocjenu u četvrtak na jednaku težinu od prekomjerne težine. Rekao je da dionica predstavlja "uravnoteženiju nagradu za rizik" nakon porasta. U međuvremenu, dionice Amazona
bili veći za više od 3%. Microsoft i Apple porasli su više od 1%.

S druge strane, dobavljač Boeinga Spirit AeroSystems pao je 9% nakon što je tvrtka zaustavila proizvodnju u svom pogonu u Kansasu. Ovo je uslijedilo nakon najave štrajka radnika, koji treba započeti u subotu. Odvojeno, dionice Boeinga također su pale za više od 2%, što je opteretilo Dow.

S&P 500 skliznuo je 0,5% u srijedu, označavajući njegov najgori dnevni učinak u lipnju. Referentna vrijednost dioničkog kapitala sada je pala za 1% od tjedna do danas, na putu da prekine petotjedni niz pobjeda. Ovo dolazi nakon što je širi tržišni indeks prošli tjedan dosegnuo najvišu razinu u više od godinu dana.

Pad u srijedu uslijedio je nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će vjerojatno uslijediti dodatna povećanja stopa u cilju borbe protiv inflacije, što je izlilo hladnu vodu na ulagače koji su se nadali da je središnja banka blizu kraja svog ciklusa pooštravanja. Fed je zadržao stope stabilnima na prošlotjednom sastanku o politici nakon 10 uzastopnih povećanja. Međutim, dužnosnici su naznačili da bi ove godine moglo doći do povećanja od još dva četvrt postotnog boda.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE