GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Novi rekordi drugi dan zaredom

Wall Street: Novi rekordi drugi dan zaredom
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 06:58
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi dosegnuli nove rekordne razine, drugi trgovinski dan zaredom, jer su ulagači optimistični uoči objave poslovnih rezultata niza tehnoloških divova.

Dow Jones ojačao je 82 boda ili 0,24 posto, na 35.144 boda, dok je S&P 500 porastao 0,24 posto, na 4.422 boda, a Nasdaq indeks 0,03 posto, na 14.840 bodova.

Novi rekordi tih indeksa zahvaljuju se optimizmu ulagača uoči nastavka sezone objava poslovnih izvješće kompanija.

Ovoga će tjedna kvartalne rezultate objaviti više od jedne trećine kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, među ostalim, tehnološki divovi, kao što su Microsoft, Amazon.com, Apple i Alphabet.

Ulagači se nadaju da će rezultati tih kompanija biti bolji od očekivanja, kao i većine kompanija dosad.

Naime, dosad je poslovna izvješća objavilo više od 120 kompanija, pri čemu ih je oko 88 posto ostvarilo veću zaradu nego što se očekivalo.

Stoga sada analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u drugom tromjesečju porasle oko 78 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su još nedavno očekivali rast od 66 posto.

Sinoć je, nakon zatvaranja Wall Streeta, bolje nego što se očekivalo poslovne rezultate objavila kompanija Tesla. U redovnom trgovanju cijena tog proizvođača električnih automobila porasla je više od 2, a nakon objave rezultata daljnjih 1 posto.

„I dalje je puno pozitivnih iznenađenja. Premda se u sezonu rezultata ušlo s povećanim procjenama i puno optimizma, većina kompanija premašuje očekivanja”, kaže Tim Ghriskey, strateg u tvrtki Inverness Counsel.

Zahvaljujući tome, vijesti o rastu broja novozaraženih delta sojem koronavirusa, što bi moglo dovesti do novih restriktivnih mjera i usporavanja oporavka gospodarstva od koronakrize, pale su u drugi plan.

U fokusu ulagača ovoga će tjedna biti i redovna dvodnevna sjednica čelnika američke središnje banke, koja počinje u utorak.

Ne očekuju se promjene u monetarnoj politici, no pažljivo će se pratiti komentari o inflaciji i eventualne naznake kada bi Fed mogao početi smanjivati poticaje gospodarstvu.

A na većini europskih burzi cijene su dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,03 posto, na 7.025 bodova, a frankfurtski DAX 0,32 posto, na 15.618 bodova. Pariški CAC ojačao je, pak, 0,15 posto, na 6.578 bodova.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE