GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Nasdaq na novom rekordu

Wall Street: Nasdaq na novom rekordu
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2024 / 22:29
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nasdaq Composite u petak je porastao na najvišu razinu svih vremena, nadmašivši svoj rekord iz 2021., jer su se ulagači kladili da su megacap tehnološke dionice najbolji način igranja na usporavanje inflacije i nadolazeći procvat umjetne inteligencije.

Tehnološki bogat Nasdaq napredovao je 1,14% na 16.274,94, dosegnuvši novu najvišu razinu od 16.302,24 tijekom sesije. Dan ranije, indeks je zatvorio na svom prvom rekordu od studenog 2021. S&P 500 dodao je 0,80% na 5.137,08 za svoje prvo zatvaranje iznad praga od 5.100. Dow Jones Industrial Average dobio je 90,99 bodova, ili 0,23%, na 39.087,38.

Gigant za proizvodnju čipova Nvidia, koji je predvodio tehnološki uspon skočivši više od 260% u posljednjih 12 mjeseci, u petak je porastao za još 4%. Meta je također skočila više od 2% za taj dan.

Na tjednoj razini, Nasdaq je dodao 1,74%, dok je S&P 500, koji je također skočio na rekordno zatvaranje u četvrtak, napredovao 0,95%. Oba su indeksa zabilježila svoj sedmi pozitivan tjedan u posljednjih osam. Dow od 30 dionica zaostaje, pao je za 0,11%.

Nasdaq je bila posljednja od glavnih referentnih vrijednosti američkih dionica koja je dosegla rekordno zatvaranje ove godine, kada je dostigla prekretnicu u četvrtak. Entuzijazam oko umjetne inteligencije podigao je mega-cap tehnološke dionice – i šire tržište – do 2023. i ove godine. Usporavanje inflacije i posljedično okretanje Federalnih rezervi prema smanjenjima stopa predviđenim kasnije tijekom 2024. također su pridonijeli oporavku Nasdaqa od teške 2022. godine.

"Svjedoci smo ovog velikog porasta tehnologije jer postoji ogroman naglasak na tome što bi to moglo biti - toliki je naglasak na umjetnoj inteligenciji i ovoj velikoj vrsti redukcije kasnih 90-ih", rekao je Jamie Cox, upravni partner u Harris Financialu. Skupina.

“Ljudi [sada] potpuno zanemaruju ostatak tržišta. A to općenito ne ispadne dobro", dodao je Cox.

Dionice su porasle, pa čak i problematična regionalna banka New York Community Bancorp pao je 25,9% nakon što je zajmodavac najavio promjenu vodstva i otkrio probleme sa svojim internim kontrolama. Banka je već pala više od 65% u 2024., a neki ulagači su zabrinuti da je to znak šireg potresa nekretninama.

Tagovi: Wall Street, Nvidia, Meta, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE