GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Minimalne promjene indeksa

Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2024 / 23:03
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi su u četvrtak završili blizu ravne crte nakon što su novi podaci o inflaciji odrazili porast potrošačkih cijena za prosinac.

Nasdaq Composite zatvorio je na ravnoj liniji, smjestivši se na 14.970,19. Dow Jones Industrial Average ostvario je dobitak od 15,29 bodova, ili 0,04%, zatvorivši se na 37.711,02. S&P 500 je pao za 0,07% i završio na 4.780,24. Ranije tijekom sesije, indeks širokog tržišta nakratko je trgovao iznad svoje rekordne najviše razine pri zatvaranju od 4.796,56.

Prosinačko izvješće o indeksu potrošačkih cijena izašlo je nešto više od očekivanog, odražavajući povećanje potrošačkih cijena od 0,3% u mjesecu, poguravši godišnju stopu na 3,4%. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones predviđali su da je CPI porastao 0,2% u prosincu i 3,2% na godišnjoj razini.

Temeljni CPI, isključujući promjenjive cijene hrane i energije, bio je u skladu s očekivanjima, međutim, ukazujući na postojane — ali popuštajuće — inflacijske pritiske. Podaci objavljeni u četvrtak sugeriraju da bi buduća smanjenja kamatnih stopa mogla biti sporija.

"Ovaj porast CPI-ja ključni je podsjetnik na nepredvidivu prirodu gospodarskog oporavka i nejasnoću makroekonomskih podataka", rekao je Jon Maier, glavni direktor za ulaganja u Global X. "Tržišta će se možda morati pripremiti za potencijalnu volatilnost, budući da Fed bi mogao zadržati ili potencijalno intenzivirati svoju restriktivnu monetarnu politiku kao odgovor na te inflatorne pritiske.”

Prinosi su u početku porasli zahvaljujući CPI podacima, sa stopom na 10-godišnju novčanicu koja je dosegnula visokih 4,068% prije nego što je pala na oko 3,98%.

Tržišna akcija u četvrtak djelomično je pod utjecajem smanjenih očekivanja u vezi s vremenskim rasporedom smanjenja stope Federalnih rezervi, kao i nervoze u vezi s zaradom, prema glavnom investicijskom strategu CFRA-e, Samu Stovallu. Ovaj tjedan počinje sezona zarada u četvrtom tromjesečju, s bankarskim divovima Bank of America, Wells Fargo i JP Fargo and JP

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE