GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Erupcija optimizma podigla S&P 500 blizu rekorda

Wall Street: Erupcija optimizma podigla S&P 500 blizu rekorda
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 22:21
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Informacija kako je cjepivo Pfizera i BioNTecha efikasno u 90 posto slučajeva razgalila je investitore na Wall Streetu.

Dow Jones je skočio 839.61 bodova odnosno 2.96%, na 29,163.01, the S&P 500 je ojačao 44.25 boda ili 1.26%, na 3,553.69 dok je Nasdaq Composite pao 162.91 points, odnosno 1.37%, na 11,732.32.

S&P energetski indeks, katapultriran je 15%, i ostvario je najveći dnevni postotni dobitak od ožujka, jer se investitori klade da će se potražnja za naftom ponovno popeti kad se ljudi osjećaju ugodnije s idejom putovanja kako zdravstvena kriza popušta.

Također, bankarske dionice, koje se često vide kao pokazatelj stanja šire ekonomije, skočile su za oko 14%.

Tvrtke koje su najviše pogođene višemjesečnim zabranama putovanja i zaključavanem bile su najveće dobitnice. Indeks zrakoplovnih kompanija NYSE porastao je za 19%, dok je proizvođač aviona Boeing Co skočio za 15%. Operater brodskih linija Carnival Corp porastao je za više od 32%.

Suprotno tome, tehnološki sektor i određene tvrtke koje su imale bolje rezultate tijekom pandemije jer su ih smatrali pobjednicima krilatice "ostanite kod kuće" bilježe manje dobitke ili su čak blago pale.

Netflix Inc pao je za 6,6%, a Amazon.com Inc za 2,8%, dok je Zoom Video pao za više od 14%. Proizvođač bicikala za vježbanje Peloton Interactive Inc potonuo je 15,6%, i time skrivio pad Nasdaqa.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Pfizer, BioNTech, Boeing, Carnival Corp, Netflix, Amazon, Nasdaq, S&P 500, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE