GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones pao, čeka se podatak o inflaciji

Wall Street: Dow Jones pao, čeka se podatak o inflaciji
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2024 / 21:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average pao je u utorak za više od 100 bodova dok ulagači očekuju ključne podatke o inflaciji koji će biti objavljeni kasnije ovog tjedna.

Dow je pao 90 bodova, ili 0,2 posto. S&P 500 porastao je za 0,1%, dok je Nasdaq Composite dodao 0,4%.

Maloprodajni div Macy's napredovao je više od 3% nakon što je najavio da će zatvoriti oko 150 svojih trgovina u problemima nakon pada prihoda u prethodnom kvartalu. Lowe's je dobio 1,6% nakon što je objavio bolju zaradu. Zoom Video i Hims & Hers Health porasli su 7,3% odnosno 33,5%, nakon izvješća o zaradi koja su premašila očekivanja Wall Streeta.

Tržište u utorak "stvarno nema puno smjera", prema Samu Stovallu, glavnom investicijskom strategu u CFRA Research. Različiti sektori "svaki marširaju u ritmu bubnjara", dodao je.

Ti potezi slijede gubitnički dan na Wall Streetu koji je povukao Dow i S&P 500 ispod rekordno visokih vrijednosti viđenih prošlog tjedna nakon Nvidijinog zvjezdanog izvješća o zaradi.

“Ono što uzrokuje bolje poslovanje tehnoloških, diskrecijskih, komunikacijskih usluga i financijskih dionica je to što obično dobro posluju u razdoblju pauze kamatnih stopa. Također, tu je i rast", rekao je Stovall. "Stoga mislim da dok Fed ne počne smanjivati kamatne stope, ulagači se neće dramatično diverzificirati u dionice srednje i male kapitalizacije - oni stvarno žele pričekati i vidjeti."

Najnoviji podaci o povjerenju potrošača također su pali zbog zabrinutosti u vezi s potencijalnim usporavanjem tržišta rada i polariziranim političkim krajolikom, prema mjeraču Conference Boarda objavljenom u utorak. Indeks povjerenja potrošača pao je na 106,7, što je niže od revidiranih prema dolje 110,9 u siječnju i ispod Dow Jonesove procjene za 115,1.

Podaci američkog Ministarstva trgovine objavljeni u utorak pokazali su da su narudžbe dugotrajne robe pale više od očekivanog u siječnju, a vodeći je faktor veliki pad potražnje za prijevozom.

Oni dolaze prije siječanjskog čitanja pomno praćenog indeksa cijena izdataka za osobnu potrošnju, kao i podataka o osobnom dohotku, koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak. Ulagači će pratiti ove podatke radi budućih naznaka o zdravlju gospodarstva i uvida u putanju monetarne politike.

Tagovi: Wall Street, Macys, lowe, nvidia, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
PRESUDA
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
NEW YORK - Osnivač Binancea, milijarder, Changpeng Zhao, osuđen je u utorak na četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznao krivicu za omogućavanje pranja novca na svojoj kripto mjenjačnici.
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE