GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veljko Ostojić: Eksplozija rezervacija iz Austrije

Veljko Ostojić: Eksplozija rezervacija iz Austrije
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 16:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon slabašne predsezone konačno su pred hrvatskim turizmom bolji dani jer epidemija jenjava, a i sve je blaži režim putovanja.

Početkom ovog tjedna iz Austrije je stigla odlična vijest da za njih nakon povratka iz Hrvatske više nije obavezna karantena. A uz Njemačku, i Austrija će sada pratiti epidemiološku situaciju po županijama, što je od ključne važnosti kada se zna kakvo je bilo lanjsko iskustvo.

Predsjednik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić najavljuje sjajne vijesti s austrijskog tržišta.

- To je iznimno značajno za početak prave turističke sezone. Ta je odluka donesena desetak dana prije očekivanog roka, i to će omogućiti početak značajnijeg prometa turista iz Austrije. Ranije donošenje te odluke rezultat je bitno poboljšane epidemiološke situacije u Hrvatskoj, ali i odlično tempiranog posjeta ministrice Nikoline Brnjac Austriji i tamošnjoj ministrici turizma te dobivenom razumijevanju austrijske strane. Isti dan popodne, nakon što je donesena odluka o ukidanju karantene, rezervacijski centri velikih hotelskih kompanija bili su zasuti pozivima i rezervacije se mjere u milijunima eura dnevno. Iako je nama najznačajnije emitivno tržište Njemačka pa među više od 100.000 gostiju koji trenutačno borave u Hrvatskoj prednjače Nijemci, Austrija i ostale zemlje u širem okruženju, kojima smo tradicionalna autodestinacija, iznimno su važne za uspjeh ove sezone, kaže Ostojić za Jutarnji list.

U ovom trenutku je buking za srpanj, kolovoz i rujan vrlo dobar. Za neke vrste smještajnih objekata čak je na razini 2019. te je iz današnje perspektive izvjesno, ako se sljedećih tjedana ne dogodi nešto nepredviđeno, da će rezultat biti negdje između prošle i rekordne 2019. godine. Vjerujem bliže 2019. nego 2020. godini, zaključuje Ostojić.

Tagovi: Veljko Ostojić, hrvatski turizam, austrijski turisti, Hrvatska udruga turizma
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE