GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UNWTO u svoj priručnik uvrstio šumsku stazu Bliznec

UNWTO u svoj priručnik uvrstio šumsku stazu Bliznec
PRVI PUT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 11:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska je po prvi puta uvrštena u ''Priručnik primjera dobrih praksi o pristupačnom turizmu u ruralnim i prirodnim područjima'' Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Naime, UNWTO je u sklopu natječaja Good Practices on Accessible Tourism in Rural and Nature Areas među primjere dobre prakse uvrstio projekt Parka prirode Medvednica - Šumsku stazu Bliznec, prvu obrazovnu stazu u Hrvatskoj koja je u potpunosti, konstrukcijom i sadržajem, prilagođena osobama s posebnim potrebama.

„Više od godinu dana je Hrvatska turistička zajednica predano i intenzivno radila na projektu pristupačnog turizma kroz svakodnevnu suradnju s UNWTO-om i članovima Radne skupine za pristupačni turizam. Iznimno smo ponosni što je po prvi put u povijesti Hrvatska uključena u ovaj važan priručnik koji će nam omogućiti dodatno pozicioniranje kao poželjne turističke destinacije za svakog gosta, naglašavajući pritom lakši pristup osobama s invaliditetom prirodnim i kulturnim resursima, rutama i lokalnoj baštini naše zemlje. Ovom se prilikom zahvaljujem Parku prirode Medvednica na dobroj suradnji te vjerujem kako ćemo u budućnosti surađivati i s ostalim turističkim dionicima na projektima ovakvog značaja“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Podsjetimo, Hrvatska turistička zajednica je, u koordinaciji sa sustavom turističkih zajednica, u prošloj godini pozvala turističke dionike na prijavu na natječaj UNWTO-a, a između dva pristigla prijedloga koja su udovoljila uvjetima, projekt Šumska staza Bliznec ocijenjen je kao odličan i konkretan projekt te je, nakon godinu dana intenzivne suradnje HTZ-a i UNWTO-a te uz snažan doprinos Parka prirode Medvednica, uvršten u priručnik.

„Šumska staza Bliznec predstavlja kulturno-turističku ponudu koja pozitivno utječe na dobrobit i poboljšanje kvalitete života, a njezina posebnost je i prilagođenost posjetiteljima s invaliditetom. U svojoj dužini od 800 metara mogu se istražiti poučne ploče koje nude informacije o živopisnoj povijesti ovog dijela Medvednice te o njezinom biljnom i životinjskom svijetu. Kroz dodatne sadržaje, naša Javna ustanova Park prirode Medvednica želi doprinijeti promicanju odgovornog, održivog i suvremeno dostupnog turizma', naglasila je ravnateljica Parka prirode Medvednica Marina Popijač.

Dodajmo kako UNWTO svoj rad posvećuje promicanju odgovornog, održivog i univerzalno pristupačnog turizma, a navedeni priručnik podiže svijest o temeljnoj misiji turističkog sektora, a to je učiniti turizam dostupnim svima. Projekti prikupljeni u ovom priručniku primjeri su destinacija koje su srušile prepreke i tako pružile nove i uzbudljive mogućnosti korisnicima te su dokaz da je područja prirode moguće učiniti pristupačnima bez štete prirodnom okruženju.

Tagovi: UNWTO, Kristjan Staničić, Bliznec, Marina Popijač, Park prirode Medvednica, Hrvatska turistička zajednica, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE