GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U reprizi finala pobjeda Golden Statea

U reprizi finala pobjeda Golden Statea
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2022 / 09:09
Autor: SEEbiz / H
OAKLAND - U reprizi prošlosezonskog velikog NBA finala košarkaši Golden Statea su, u noći sa subote na nedjelju, na domaćem terenu svladali Boston 123-107.

Domaća momčad je dominirala kroz cijelu utakmicu te je zasluženo pobijedila i time nanijela Bostonu, najboljem sastavu ove sezone, tek sedmi poraz. Razigrani su kod Golden Statea bili Stephen Curry i Klay Thompson. Prvi je ubacio 32 poena uz šest skokova i sedam asistencija, dok je potonji dodao 34. Zajedno su za tri poena gađali blizu 50 posto (10-22), s tim da je bolji bio Curry koji je za tricu imao 6-11, kao i ukupni šut 12-21. Jordan Poole je, pak, dodao 20 poena.

Kod Bostona je jedini raspoložen za boj protiv prvaka bio Jaylen Brown koji je ubacio 31 poen uz 13-23 šut iz igre. Tome je dodao i devet skokova, a svi su ostali bili ispod 20 poena pa tako i Jayson Tatum (18 koševa) uz puno potrošenih lopti (6-21).

Bez Luke Dončića Dallas se vrlo loše proveo kod Chicaga gdje je primio čak 144 poena. Slavio je Chicago 144-115, a domaći sastav u prvom poluvremenu je u svakoj četvrtini ubacio 40 ili više poena (40 i 42). Prvo ime Chicaga bio je DeMar DeRozan s 28 koševa, devet skokova i pet asistencija. Još je čak šest domaćih igrača ubacilo dvoznamenkasti broj koševa.

Nikola Jokić je s „triple-double“ učinkom vodio svoj Denver do domaće pobjede protiv Utah Jazza 115-110. Jokić je kraj utakmice dočekao s 31 poenom, 12 skokova i 14 asistencija, a kroz cijeli dvoboj je imao odličnu pratnju u Jamalu Murrayju koji je isporučio 30 poena uz odličan šut 13-19.

Los Angeles Clippers su u gostima bili bolji od Washingtona 114-107. Predvodio ih je Paul George koji je ubacio 36 poena, a upisao je i sedam skokova te šest asistencija. Hrvatski centar Ivica Zubac nije imao izvedbu za dugo pamćenje jer je u 20 minuta na parketu dao četiri poena. Imao je i pet skokova te dvije izgubljene lopte, a iz igre je gađao 2-5.

Washington nije profitirao u ovom susretu iako su odlično odigrali Kyle Kuzma i Kristaps Porzingis. Prvi je ubacio 35 poena uz 12 skokova, a imao je Kuzma i sjajnih 7-11 za tri poena. Potonji je dao 30 koševa uz 15 skokova i pet asistencija.


Premda su igrali bez svojih glavnih zvijezda (Durant, Irving, Simmons), kao i još nekih važnih igrača (Curry, Harris, Claxton) košarkaši Brooklyna su pobijedili Indianu u gostima 136-133. Cam Thomas je za goste dao 33 poena, a Patty Mills 24 uz po šest skokova i dodavanja.

Tagovi: Golden State Warriors, Klay Thompson, Boston Celtics, Jayson Tatum, Stephen Curry
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE