GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Njemačkoj će cijeli prometni sektor štrajkati u ponedjeljak

U Njemačkoj će cijeli prometni sektor štrajkati u ponedjeljak
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2023 / 16:42
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemački sindikat zaposlenih u javnom sektoru Verdi i željeznički sindikat najavili su za ponedjeljak jednodnevni opći štrajk transportnog sektora u Njemačkoj, koji će u potpunosti paralizirati željeznički, zračni i pomorski promet.

Sindikat zaposlenih u javnom sektoru Verdi i sindikat željezničara EVG najavili su za taj dan jednodnevni štrajk upozorenja koji će zahvatiti sav međugradski željeznički promet, gotovo sav gradski promet kao i većinu zračnih luka, javljaju njemački mediji.

Štrajk također uključuje vodni prijevoz u Njemačkoj i autoceste. Prema podacima Udruge zračnih luka, štrajkom bi u ponedjeljak moglo biti pogođeno 380.000 putnika, a očekuje se da će promet biti u prekidu do sredine tjedna.

Predstavnik Njemačkih željeznica (DB) pozvao je putnike da odgode svoja putovanja ako je moguće ili da ih pomaknu na dan prije ili poslije štrajka.

Sindikati traže veće plaće, posebice izjednačavanje negativnog utjecaja inflacije na realne plaće. Sindikat Verdi za 2,5 milijuna zaposlenih traži povećanje od 10,5 posto.

Njemačka vlada je inače odbacila komentare o nadolazećem štrajku, ističući da se ne želi miješati u pregovore poslodavaca i sindikata.

“Pravo na štrajk jedno je od temeljnih prava u Njemačkoj”, rekao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Hebestreit. Ujedno je apelirao na sudionike pregovora da se što prije pronađe rješenje kako bi utjecaj na svakodnevni život građana bio što manji.

Tagovi: prometni sektor u Njemačkoj, štrajk, Deutsche Bahn, Lufthansa, Verdi
PROČITAJ I OVO
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
PAD
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi pali nakon što su novi podaci pokazali da je u prvom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo manje nego što se očekivalo, dok je inflacija porasla.
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE