GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Strelovit rast kripto tržišta, ETF fondovi će gotovo sigurno biti odobreni

Strelovit rast kripto tržišta, ETF fondovi će gotovo sigurno biti odobreni
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2023 / 09:17
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Cijena bitcoina također raste u posljednjih petnaestak dana. U listopadu je cijena najveće kriptovalute porasla za 29 posto.

U prvih devet dana studenog cijena je porasla dodatnih pet posto i nakratko premašila vrijednost od 37.000 dolara.

U posljednja dva tjedna, međutim, dominacija bitcoina se malo smanjila, što ukazuje da preostale kriptovalute dobivaju na vrijednosti u odnosu na bitcoin. Stoga se primjećuje veće povjerenje investitora koji su spremni preuzeti dodatni rizik kupnjom alternativnih kovanica. Cijeli razvoj događaja ukazuje na pozitivan zaokret u raspoloženju investitora, o čemu je već bilo riječi u prethodnim pregledima tržišta kriptovaluta.

Rast cijene i dalje pokreću vijesti oko očekivanih ETF fondova. Najvažniji razvoj u ovom svjetlu je koordinacija Grayscale Investmentsa s američkom Komisijom za vrijednosne papire i burzu (SEC) u vezi s promjenom GBTC trusta u ETF. Predstavnici Grayscalea trenutno odgovaraju na pitanja dvaju odjela američke Komisije za vrijednosne papire i burzu nakon što su proslavili sudsku pobjedu nad komisijom.

Iako su u tvrtki škrti o detaljima onoga što se događa, medijima se oglasio Craig Salm, voditelj pravne službe, koji je, među ostalim, rekao da je samo pitanje dana i formalno odobrenja ETF fonda.

Kako god bilo, prognoze su sada vrlo optimistične. Bitcoin bi sljedeći put mogao biti na meti prodavatelja tek na razini od 110.000 dolara kako se odvija njegov novi ciklus rasta, sugerora jedan od pokazatelja. Podaci s on-chain analitičke platforme Look Into Bitcoin pokazuju bitcoinovu "terminalnu cijenu" koja ukazuje na mogući vrh od šest znamenki.

Dok cijena BTC-a kruži svojim najvišim razinama u 18 mjeseci, prognostičari već razmatraju koliko bi visoko mogla ići u nadolazećim mjesecima, pa čak i godinama.

Nakon sljedećeg prepolovljenja subvencije za blok u travnju 2024., ciljevi uključuju 130.000 USD, a kasna 2025. je popularan rok za vrh sljedećeg ciklusa.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, ETF, ETF fond
PROČITAJ I OVO
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
Kratkotrajno ludilo oko GameStopa
MEME DIONICE
Kratkotrajno ludilo oko GameStopa
NEW YORK - Početkom tjedna velika pozornost bila je usmjerena na “meme” dionice poput onih GameStopa i AMC Entertainmenta.
Euribor na najnižoj razini u godinu dana
KAMATNE STOPE
Euribor na najnižoj razini u godinu dana
FRANKFURT - Za razliku od New Yorka, europski burzovni indeksi prošli su tjedan uglavnom bili neaktivni.
Zagrebačka burza: Dalekovod i Span dobitnici tjedna, indeksi u plusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod i Span dobitnici tjedna, indeksi u plusu
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je rast indeksa i dominaciju Adrisa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE