GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slab početak nedelje na Beogradskoj berzi

Slab početak nedelje na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2021 / 18:46
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovačka nedelja na Beogradskoj brezi počela je loše, uz izuzetno slab promet od samo 3,2 miliona dinara (27,8 hiljada evra) i negativno kretanje indeksa.

Indeks BELEX 15 je pao za 0,4 odsto na 805,19 poena, a BELEXline se spustio za 0,1 pocenat na 1.707,14 poena.

Najveći promet je zabeležila preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“, u iznosu od preko 1,3 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 7.300 dinara.

Naftna industrija Srbije je ojačala za 1,8 posto na 621 dinar, a istrgovana je za 0,6 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija Komercijalne banke predvodila dobitnike dana uzletevši za 7,0 procenata na 1.817 dinara, uz realizaciju nešto manju od 0,4 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je registrovala rast vrednosti od gotovo 2,3 posto na 3.375 dinara uz promet od nepunih 0,3 miliona dinara, a Fintel energija je oslabila za približno petinu procenta na 599 dinara i zabeležila trgovanje veće od 0,1 milion dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je bilo na čelu liste gubitnika s padom cene od 4,0 odsto na 1.050 dinara, uz slabu realizaciju.

Akcije preduzeća Putevi iz Užica su porasle na MTP tržištu za 2,0 procenta na 199 dinara, a ostvarile promet od četvrt miliona dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je simbolično.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Dunav osiguranje, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Dolar stabilan, povećan apetit prema riziku
FOREX
Dolar stabilan, povećan apetit prema riziku
LONDON - Tečaj dolara u utorak nije bilježio veće promjene prema najvažnijim svjetskim valutama u poboljšanom ozračju prema riziku na međunarodnim tržištima jer su investitore ohrabrila izvješća o blagim simptomima omikrona.
Azijska tržišta: Indeksi porasli s najnižih razina u godinu dana
RAST
Azijska tržišta: Indeksi porasli s najnižih razina u godinu dana
TOKIO – Na azijskim su burzama cijene dionica u utorak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponešto popustila strahovanja u vezi omikron varijante koronavirusa, a ulagače su ohrabrile i nove gospodarske poticajne mjere u Kini.
Wall Street porastao na početku tjedna
RAST
Wall Street porastao na početku tjedna
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi porasli, nakon dva tjedna pada, jer je ponešto popustila zabrinutost ulagača u vezi omikron varijante koronavirusa.
Marić o kriterijima za euro: Hrvatska stoji dobro
EUROZONA
Marić o kriterijima za euro: Hrvatska stoji dobro
ZAGREB - O amandmanima na državni proračun raspravljalo se u Saboru. Vladino prihvaćanje pet oporbenih amandmana vrijednih 11 milijuna kuna oporba naziva 'kikiriki' i najavljuje da proračun neće podržati.
Indija i Rusija dogovorile sporazume o trgovini i oružju
SPORAZUMI
Indija i Rusija dogovorile sporazume o trgovini i oružju
NEW DELHI - Rusija i Indija potpisale su niz sporazuma o trgovini i oružju tijekom posjeta New Delhiju predsjednika Vladimira Putina, uključujući i sporazum da će Indija proizvesti više od 600.000 kalašnjikova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE