GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SEC odgodio odluku o Grayscale Ether futures ETF-u

SEC odgodio odluku o Grayscale Ether futures ETF-u
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 08:24
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Regulator vrijednosnih papira Sjedinjenih Država odgodio je svoju odluku o tome hoće li odobriti Grayscaleov Ethereum Futures Trust ETF proizvod do kraja svibnja.

Komisija Sjedinjenih Američkih Država za vrijednosne papire i burzu (SEC) ponovno je produljila rok za odlučivanje o odobrenju burzovnog fonda (ETF) tvrtke za upravljanje digitalnom imovinom Grayscale Ethereum Futures Trust.

U podnesku objavljenom 22. ožujka, SEC je naveo da će odgoditi rok od 31. ožujka do 30. svibnja za odluku o tome hoće li ili ne odobriti Grayscaleov Ethereum Futures Trust ETF, koji će se usredotočiti na ulaganje u Ether terminske ugovore.

"Komisija smatra da je prikladno odrediti dulje razdoblje unutar kojega treba izdati nalog kojim se odobrava ili ne odobrava predložena izmjena pravila kako bi imala dovoljno vremena za razmatranje predložene izmjene pravila i pitanja koja su u njoj postavljena."

U prosincu 2023. SEC je odgodio datum odobrenja za Grayscaleov budući proizvod ETF-a, navodeći da će tražiti dodatne informacije o tome treba li ETF biti uvršten.

Ovo se dogodilo samo tri mjeseca nakon što je Grayscale predložio uvrštenje i trgovanje dionicama Grayscale Ethereum Futures Trust ETF-a prema Arca pravilu 8.200-E Njujorške burze u rujnu 2023. godine.

Nakon uvrštenja, analitičar Bloomberg ETF-a James Seyffart ustvrdio je da Grayscale koristi svoju aplikaciju za terminski ETF kao "trojanskog konja" kako bi utjecao na odluku SEC-a da odobri njegov spot Ether ETF.

Objasnio je da bi, ako SEC odobri Grayscaleovu prijavu, to omogućilo Grayscaleu da argumentira odobrenje svoje spot Ether ETF prijave.

U međuvremenu, 25. siječnja, SEC je odgodio svoju odluku o tome hoće li odobriti spot Ether ETF iz Grayscalea, također otvorivši aplikaciju za javne komentare.

Nakon odobrenja spot Bitcoin ETF-ova 10. siječnja, došlo je do povećane skepse među komentatorima kripto industrije u pogledu toga hoće li SEC zauzeti oštriji stav prema ETF-ovima temeljenim na kriptu.

Cointelegraph je nedavno izvijestio da osnivač Capitala John Lo očekuje da će SEC staviti pojačanu kontrolu na sve nadolazeće ETF-ove koji se temelje na kripto fondovima, posebno na Ether ETF-ove.

I ostale tvrtke za upravljanje imovinom također se suočavaju s preprekama sa svojim Ethereum ETF-ovima.

U odvojenim podnescima od 4. ožujka, SEC je objavio da će njegova odluka o zahtjevima BlackRocka za njegov iShares Ethereum Trust i Fidelity za njegov Ethereum fond biti odgođena.

Tagovi: ethereum, ether, kriptovalute, Grayscale, BlackRock
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE