GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rovinj: Brojke sugeriraju težak turistički pad

Rovinj: Brojke sugeriraju težak turistički pad
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 09:39
Autor: SEEbiz / H
ROVINJ - U odnosu na isti lani kada je u Rovinju boravilo 9.929 gostiju, ovih ih je dana u gradu 432, ili, bolje rečeno, tek četiri posto od lanjskog broja. Kako doznajemo, najveći je broj domaćih gostiju koji čine oko 35 posto, deset posto su susjedi Slovenci, a po brojnosti slijede Austrijanci, Nijemci…

- Od ovog vikenda očekujemo porast broja gostiju, međutim, ništa se značajnije neće dogoditi do sredine lipnja, odnosno do trenutka dok ostale zemlje ne ukinu restrikcije i promijene uvjete izlaska, odnosno ulaska u svoje matične zemlje, smatra direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Kako piše Glas Istre, Rovinj bi u konačnici mogao ostvariti 35 posto lanjskog prometa što je, kako razmišljaju u rovinjskom TZ-u, i realno za očekivati s obzirom na (ne)prilike u kojima svi danas živimo. U Turističkoj zajednici blagi optimizam temelje na velikom interesu gostiju.


- Doslovno smo zatrpani upitima i pozivima gostiju koje zanima baš sve, od mogućnosti dolazaka, uvjeta boravka do vremenskih prilika. Upiti se uglavnom odnose na srpanj i kolovoz. Na sve se upite promptno odgovara, a najnoviji podaci se ažuriraju i objavljuju na našoj internetskoj stranici, kaže Sapač koja procjenjuje da bi Rovinj ove godine mogao realizirati oko 1,5 milijun noćenja.

U Maistri, najvećoj hotelijerskoj-turističkoj kući Rovinja organiziraju poslovanje primjereno novonastalim okolnostima, piše Glas Istre.

- Dinamika otvaranja preostalog dijela našeg portfelja ovisit će o potražnji. U ovom trenutku bilježimo upite i rezervacije gostiju za drugu polovicu godine, i to najviše s nama najbližih tržišta, kaže Vanja Mohorović, Maistrina stručna suradnica za odnose s javnošću.

- Koristimo ovo vrijeme za unapređenje usluge i ponude koja će biti atraktivna gostima u nadolazećem razdoblju te su naše marketinške i prodajne aktivnosti usmjerene na otvaranje novih kanala prodaje te zahvaćanje i nekih drugih tržišnih segmenata. Svakodnevno provodimo treninge i edukacije zaposlenika hotela gdje ih upoznajemo s protokolima čišćenja i održavanja higijene. Postrožili smo već ionako visoke standarde rukovanja hranom te povećali učestalost čišćenja i dezinfekcije, osobito javnih prostora s naglaskom na površine koje se često dodiruju, kazala je Mohorović.

Tagovi: Rovinj, Istra, istarski turizam, hrvatski turizam, Vanja Mohorović, Maistra
PROČITAJ I OVO
Poljoprivredna bruto proizvodnja u 2019. povećana za 3,2 posto
RAST
Poljoprivredna bruto proizvodnja u 2019. povećana za 3,2 posto
ZAGREB - Fizički obujam poljoprivredne bruto proizvodnje u Hrvatskoj je u 2019. u odnosu na godinu prije porastao za 3,2 posto, što je rezultat rasta stočne proizvodnje, dok je biljna proizvodnja zabilježila pad, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Zagrebačka burza: Nikakav promet, turistička izdanja u fokusu
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Nikakav promet, turistička izdanja u fokusu
ZAGREB - U vrlo skromnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi u srijedu prijepodne indeksi Crobexi stagniraju, jer investitori nemaju smjernica, a do 11 sati trgovano je tek s 10 izdanja.
New York Times uvrstio Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane
DOBRE VIJESTI
New York Times uvrstio Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane
NEW YORK - Renomirani američki dnevni list čiju web stranicu mjesečno posjećuje preko 400 milijuna čitatelja, The New York Times, uvrstio je Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.
Grčka ukinula aviosaobraćaj sa Srbijom do 15. jula
POTEZI
Grčka ukinula aviosaobraćaj sa Srbijom do 15. jula
BEOGRAD - Grčka je u utorak obustavila aviosaobraćaj sa Srbijom do 15. jula, potvrdio je direktor YUTA Aleksandar Seničić i dodao da su shodno toj odluci otkazani i čarter letovi za Grčku.
Od ožujka nema kružnih putovanja stranih brodova u Jadranu
KRUZERI
Od ožujka nema kružnih putovanja stranih brodova u Jadranu
ZAGREB - Krstarenja stranih brodova po hrvatskom Jadranu od ožujka ove godine zbog pandemije Covid-19 uopće nema, a i svih 15 ostvarenih u prvih pet mjeseci na Jadranu bila su od siječnja do kraja ožujka, što je 91,2 posto manje nego u 2019., podaci su DZS-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE