GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Propali pregovori s Vladom, od sutra protest poljoprivrednika Srbije

Propali pregovori s Vladom, od sutra protest poljoprivrednika Srbije
PROTEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2023 / 12:07
Autor: SEEbiz / BETA
BEOGRAD - Poljoprivrednici apsolutno nikakav dogovor nisu postigli na današnjem sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i od sutra će krenuti u proteste.

Predsednik Udruženja „Stig“ iz Požarevca Nedeljko Savić kazao je da su poljoprivrednici izneli zahteve, ali da nijedan nije ispunjen i da su primorani da od sutra u 9.00 sati krenu u proteste.

„Iskreno, nisam iznenađen odgovorom vlade. Da bi se ovo ispunilo i poljoprivreda krenula napred, potrebno je dosta novca. Nemamo razumevanje vlade i predstojećim akcijama pokušaćemo da skrenemo pažnju na nas“, rekao je Savić.

Istakao je i da će protest biti organizovan kao protestna vožnja.

„Stajaće se pored puta, a posle toga uslediće jače mere. U prvom delu protesta nećemo maltretriati građane… Stajaćemo pored puta“, rekao je Savić.

On je pozvao sve poljoprivrednike da se pridruže protestu.

Poljoprivrednici traže subvencije od 300 evra po hektaru i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, kao i da subvencija po kravi iznosi 40.000 dinara.

Ratari i stočari očekuju od vlasti i da im se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje i drugih, kao na berzama u Budimpešti i Parizu. Oni imaju zahteve vezane i za premije za mleko.

„Pokušali smo još prošle godine da ukažemo na poremećaje na tržištu“, rekao je Savić i dodao da je cena pšenice od 18 dinara neprihtavljiva jer poljoprivrednici ne mogu da je proizvedu po tako niskoj ceni.

Tagovi: SRPSKA POLJOPRIVREDA, Nedeljko Savić, Ana Brnabić, Vlada Srbije
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE