GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pad na Wall Streetu, potonule dionice banaka

Pad na Wall Streetu, potonule dionice banaka
KOREKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2021 / 21:38
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kraj tjedna donio je inicijativu prodavatelja na Wall Streetu, a najteže su stradale dionice banaka.

Dow Jones je pao nakon odluke Federalnih rezervi da bankama ne produži blaže mjere vezane za kapital iz doba pandemije. To je pak potaknulo rast prinosa obveznica i rasprodaju financijskih dionica.

Dow Jones skliznuo je 234,33 boda ili 0,7% na 32.627,97, pod pritiskom Vise i JPMorgana. S&P 500 je pao za 0,1% na 3.913,10. Nasdaq Composite dobio je 0,8% na 13.215,24. Facebook je dobio 4%, dok su Amazon i Netflix porasli oko 1,5%.

Središnja banka u petak je odbila produljiti pravilo koje istječe krajem mjeseca kojim su ublaženi omjeri dopunske poluge za banke tijekom pandemije. Pravilo kojim se bankama dopušta držanje manjeg kapitala nad riznicama i ostalim holdingima provedeno je kako bi se smirilo tržište obveznica tijekom krize i potaknulo banke na kreditiranje.

Odluka bi mogla imati negativne učinke, upozorili su investitori, ako banke kao odgovor na to prodaju neke od svojih investicija u obveznicama. To bi moglo dovesti do još većih prinosa u vrijeme kada brzi rast stopa već nervira investitore.

Dionice banaka bile su na meti rasprodaje nakon Fedove odluke. JPMorgan i Goldman Sachs skliznuli su više od 1%, dok je Wells Fargo pao 2,9%. Bank of America također je skliznula za 1%.

Dow i S&P 500 izgubili su ovog tjedna 0,5%, odnosno 0,8%, prekinuvši svoj dvotjedni niz rasta. Tehnološki Nasdaq također je oslabio 0,8% ovaj tjedan, objavivši svoj četvrti negativni tjedan u posljednjih pet tjedana.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Goldman Sachs, JPMorgan, Wells Fargo, Facebook, Netflix, Federalne rezerve, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
PAD
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi pali nakon što su novi podaci pokazali da je u prvom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo manje nego što se očekivalo, dok je inflacija porasla.
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE