GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlična popunjenost luksuznih crnogorskih resorta

Odlična popunjenost luksuznih crnogorskih resorta
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Tokom špica sezone svi crnogorski resorti Portonovi, Porto Montenegro, Luštica Bay su popunjeni. Neki su, kako piše Pobjeda, čak prevazišli očekivanja i poslovali bolje nego 2019. godine. Očekuju i dobru postsezonu, jer imaju rezervacije, samo ako epidemiološka situacija dozvoli.

- Tako je Regent Porto Montenegro za većinu termina u julu i avgusta potpuno zaustavio prodaju zbog 100 posto popunjenosti – kazala je Pobjedi Elena Ljiljanić PR & Marketing Manager ovog hotela.

Ne kriju zadovoljstvo učinkom i realizacijom poslovnih rezultata.

- Ostvarili smo 90 odsto rezultata iz 2019. godine dok smo špic sezone prevazišli sa osam odsto više prihoda nego u julu 2019. te 29 odsto više rezervacija. Navedeni rezultati su refleksija trenutnog stanja ivjerujemo da će do kraja godine rezultati prevazići brojke iz 2019. godine”, ocijenila je Ljiljanić.

Većina gostiju koji su boravili u hotelu Regent Porto Montenegro ovog ljeta dolazi iz Rusije, Ukrajine i zemalja regiona iz kojih bilježe veće brojke nego što je to bio slučaj u ranijim sezonama.

- Prisutni su i britanski i američki gosti, međutim većem broju dolazaka se radujemo u septembru i oktobru, obzirom da ova klijentela tradicionalno bira hotel Regent kao jedan od pet luksuznih hotela na istočnoj obali Jadrana kojem poklanjaju svoje povjerenje, kazala je Ljiljanić.

Eksterna saradnica za marketing i komunikacije resorta Portonovi Adrijana Husić potvrđuje da je špic sezone i u ovom resortu veoma uspješan.

- Tokom špica sezone, kapaciteti za iznajmljivanje u Portonovom – svih 50 apartmana, kao i prvi evropski One&Only rrisort potpuno su popunjeni, sa rezervacijama sve do kraja septembra. Osim toga, svakog dana brojni gosti posjećuju Portonovi. Ovo je veliki uspjeh, naročito imajući u vidu covid-19 godinu koja je uveliko uticala na sektor ugostiteljstva, kazala je Husić dodajući da su očekivali dobru sezonu, ali da su brojke premašile njihova očekivanja.

Kada uporede sa rekordnom 2019. godinom tvrdi da su negdje na tom nivou.

Srećni su, kaže, što u Portonovom dolaze gosti iz cijelog svijeta, uključujući i daleke destinacije poput SAD-a.

- Ove sezone imamo najviše gostiju koji dolaze iz regiona, kao i iz Ukrajine. Ova je godina takođe zanimljiva, jer smo imali neka nova tržišta kao što je Kazahstan, koji je otkrio Crnu Goru kao svoju destinaciju. Imamo i neke goste iz zapadne Evrope, no njih je manje, što je očekivano i prvenstveno pod utjicajem ograničenja putovanja, ističe Husić.

I u Hotelu The Chedi Lustica Bay su zadovoljni i kako tvrdi njihov PR Dragana Bećirović popunjen je gotovo sve vrijeme.
- Naši rezultati do sada su veći za oko 30 odsto u poređenju sa 2019. godinom, ističe Bećirović.
A, većina gostiju dolazi im sa regionalnog tržišta, a prednjači Srbija. Međutim, imaju goste i iz Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Švicarske, Njemačke, Velike Britanije…

Tagovi: crnogorski turizam, Portonovi, Adrijana Husić, Elena Ljiljanić, Porto Montenegro, Luštica Bay
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Blok transakcije podigle promet, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Blok transakcije podigle promet, indeksi pali
ZAGREB - Zagrebačka burza je u srijedu iznjedrila nešto zanimljiviju trgovinu.
Bakar ulazi u superciklus, ponuda ne može zadovoljiti potražnju
ROBNA TRŽIŠTA
Bakar ulazi u superciklus, ponuda ne može zadovoljiti potražnju
LONDON - Brojni stručnjaci za sirovine smatraju da trgovini bakrom predstoji „superciklus“. Jer, za prelazak na klimatski neutralno gospodarstvo potrebna je prije svega jedna sirovina: bakar.
Zašto su Korejci poludjeli za zlatnim polugama?
INTERES
Zašto su Korejci poludjeli za zlatnim polugama?
SEUL - Južnokorejske trgovine imaju novu popularnu stavku u ponudi - zlatne poluge.
Azijska tržišta: Tokijski indeksi predvode pad
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tokijski indeksi predvode pad
TOKIO - Japanske dionice predvodile su pad na azijsko-pacifičkim tržištima u srijedu, dok su ulagači analizirali zarade iz regije i iščekivali rezultate japanskih divova Toyote i Mitsubishija koji bi trebali biti objavljeni kasnije tijekom dana.
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
OPTIMIZAM
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average i S&P 500 porasli su u utorak dok su trgovci tražili više naznaka o tome kada bi Federalne rezerve mogle početi snižavati stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE