GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlična popunjenost luksuznih crnogorskih resorta

Odlična popunjenost luksuznih crnogorskih resorta
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Tokom špica sezone svi crnogorski resorti Portonovi, Porto Montenegro, Luštica Bay su popunjeni. Neki su, kako piše Pobjeda, čak prevazišli očekivanja i poslovali bolje nego 2019. godine. Očekuju i dobru postsezonu, jer imaju rezervacije, samo ako epidemiološka situacija dozvoli.

- Tako je Regent Porto Montenegro za većinu termina u julu i avgusta potpuno zaustavio prodaju zbog 100 posto popunjenosti – kazala je Pobjedi Elena Ljiljanić PR & Marketing Manager ovog hotela.

Ne kriju zadovoljstvo učinkom i realizacijom poslovnih rezultata.

- Ostvarili smo 90 odsto rezultata iz 2019. godine dok smo špic sezone prevazišli sa osam odsto više prihoda nego u julu 2019. te 29 odsto više rezervacija. Navedeni rezultati su refleksija trenutnog stanja ivjerujemo da će do kraja godine rezultati prevazići brojke iz 2019. godine”, ocijenila je Ljiljanić.

Većina gostiju koji su boravili u hotelu Regent Porto Montenegro ovog ljeta dolazi iz Rusije, Ukrajine i zemalja regiona iz kojih bilježe veće brojke nego što je to bio slučaj u ranijim sezonama.

- Prisutni su i britanski i američki gosti, međutim većem broju dolazaka se radujemo u septembru i oktobru, obzirom da ova klijentela tradicionalno bira hotel Regent kao jedan od pet luksuznih hotela na istočnoj obali Jadrana kojem poklanjaju svoje povjerenje, kazala je Ljiljanić.

Eksterna saradnica za marketing i komunikacije resorta Portonovi Adrijana Husić potvrđuje da je špic sezone i u ovom resortu veoma uspješan.

- Tokom špica sezone, kapaciteti za iznajmljivanje u Portonovom – svih 50 apartmana, kao i prvi evropski One&Only rrisort potpuno su popunjeni, sa rezervacijama sve do kraja septembra. Osim toga, svakog dana brojni gosti posjećuju Portonovi. Ovo je veliki uspjeh, naročito imajući u vidu covid-19 godinu koja je uveliko uticala na sektor ugostiteljstva, kazala je Husić dodajući da su očekivali dobru sezonu, ali da su brojke premašile njihova očekivanja.

Kada uporede sa rekordnom 2019. godinom tvrdi da su negdje na tom nivou.

Srećni su, kaže, što u Portonovom dolaze gosti iz cijelog svijeta, uključujući i daleke destinacije poput SAD-a.

- Ove sezone imamo najviše gostiju koji dolaze iz regiona, kao i iz Ukrajine. Ova je godina takođe zanimljiva, jer smo imali neka nova tržišta kao što je Kazahstan, koji je otkrio Crnu Goru kao svoju destinaciju. Imamo i neke goste iz zapadne Evrope, no njih je manje, što je očekivano i prvenstveno pod utjicajem ograničenja putovanja, ističe Husić.

I u Hotelu The Chedi Lustica Bay su zadovoljni i kako tvrdi njihov PR Dragana Bećirović popunjen je gotovo sve vrijeme.
- Naši rezultati do sada su veći za oko 30 odsto u poređenju sa 2019. godinom, ističe Bećirović.
A, većina gostiju dolazi im sa regionalnog tržišta, a prednjači Srbija. Međutim, imaju goste i iz Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Švicarske, Njemačke, Velike Britanije…

Tagovi: crnogorski turizam, Portonovi, Adrijana Husić, Elena Ljiljanić, Porto Montenegro, Luštica Bay
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Oštar pad akcija Dunav osiguranja, BELEX indeksi negativni
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oštar pad akcija Dunav osiguranja, BELEX indeksi negativni
BEOGRAD – Aktivnost na domaćem tržištu akcija je oslabila danas, uz oštar pad cena većine akcija koji je povukao naniže i BELEX indekse, pri čemu su najviše stradale akcije „Dunav osiguranja“.
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, CROBEX opet iznad 2.000 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, CROBEX opet iznad 2.000 bodova
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u utorak su porasli kao i promet dionicama, pri čemu je trima ostvaren promet veći od milijun kuna.
Dolar stabilan, povećan apetit prema riziku
FOREX
Dolar stabilan, povećan apetit prema riziku
LONDON - Tečaj dolara u utorak nije bilježio veće promjene prema najvažnijim svjetskim valutama u poboljšanom ozračju prema riziku na međunarodnim tržištima jer su investitore ohrabrila izvješća o blagim simptomima omikrona.
Azijska tržišta: Indeksi porasli s najnižih razina u godinu dana
RAST
Azijska tržišta: Indeksi porasli s najnižih razina u godinu dana
TOKIO – Na azijskim su burzama cijene dionica u utorak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponešto popustila strahovanja u vezi omikron varijante koronavirusa, a ulagače su ohrabrile i nove gospodarske poticajne mjere u Kini.
Wall Street porastao na početku tjedna
RAST
Wall Street porastao na početku tjedna
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi porasli, nakon dva tjedna pada, jer je ponešto popustila zabrinutost ulagača u vezi omikron varijante koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE