GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlična popunjenost luksuznih crnogorskih resorta

Odlična popunjenost luksuznih crnogorskih resorta
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Tokom špica sezone svi crnogorski resorti Portonovi, Porto Montenegro, Luštica Bay su popunjeni. Neki su, kako piše Pobjeda, čak prevazišli očekivanja i poslovali bolje nego 2019. godine. Očekuju i dobru postsezonu, jer imaju rezervacije, samo ako epidemiološka situacija dozvoli.

- Tako je Regent Porto Montenegro za većinu termina u julu i avgusta potpuno zaustavio prodaju zbog 100 posto popunjenosti – kazala je Pobjedi Elena Ljiljanić PR & Marketing Manager ovog hotela.

Ne kriju zadovoljstvo učinkom i realizacijom poslovnih rezultata.

- Ostvarili smo 90 odsto rezultata iz 2019. godine dok smo špic sezone prevazišli sa osam odsto više prihoda nego u julu 2019. te 29 odsto više rezervacija. Navedeni rezultati su refleksija trenutnog stanja ivjerujemo da će do kraja godine rezultati prevazići brojke iz 2019. godine”, ocijenila je Ljiljanić.

Većina gostiju koji su boravili u hotelu Regent Porto Montenegro ovog ljeta dolazi iz Rusije, Ukrajine i zemalja regiona iz kojih bilježe veće brojke nego što je to bio slučaj u ranijim sezonama.

- Prisutni su i britanski i američki gosti, međutim većem broju dolazaka se radujemo u septembru i oktobru, obzirom da ova klijentela tradicionalno bira hotel Regent kao jedan od pet luksuznih hotela na istočnoj obali Jadrana kojem poklanjaju svoje povjerenje, kazala je Ljiljanić.

Eksterna saradnica za marketing i komunikacije resorta Portonovi Adrijana Husić potvrđuje da je špic sezone i u ovom resortu veoma uspješan.

- Tokom špica sezone, kapaciteti za iznajmljivanje u Portonovom – svih 50 apartmana, kao i prvi evropski One&Only rrisort potpuno su popunjeni, sa rezervacijama sve do kraja septembra. Osim toga, svakog dana brojni gosti posjećuju Portonovi. Ovo je veliki uspjeh, naročito imajući u vidu covid-19 godinu koja je uveliko uticala na sektor ugostiteljstva, kazala je Husić dodajući da su očekivali dobru sezonu, ali da su brojke premašile njihova očekivanja.

Kada uporede sa rekordnom 2019. godinom tvrdi da su negdje na tom nivou.

Srećni su, kaže, što u Portonovom dolaze gosti iz cijelog svijeta, uključujući i daleke destinacije poput SAD-a.

- Ove sezone imamo najviše gostiju koji dolaze iz regiona, kao i iz Ukrajine. Ova je godina takođe zanimljiva, jer smo imali neka nova tržišta kao što je Kazahstan, koji je otkrio Crnu Goru kao svoju destinaciju. Imamo i neke goste iz zapadne Evrope, no njih je manje, što je očekivano i prvenstveno pod utjicajem ograničenja putovanja, ističe Husić.

I u Hotelu The Chedi Lustica Bay su zadovoljni i kako tvrdi njihov PR Dragana Bećirović popunjen je gotovo sve vrijeme.
- Naši rezultati do sada su veći za oko 30 odsto u poređenju sa 2019. godinom, ističe Bećirović.
A, većina gostiju dolazi im sa regionalnog tržišta, a prednjači Srbija. Međutim, imaju goste i iz Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Švicarske, Njemačke, Velike Britanije…

Tagovi: crnogorski turizam, Portonovi, Adrijana Husić, Elena Ljiljanić, Porto Montenegro, Luštica Bay
PROČITAJ I OVO
Wall Street blago pao, trgovanje oprezno
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street blago pao, trgovanje oprezno
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica blago pale, a trgovalo se oprezno jer ulagači nisu sigurni da ima razloga za daljnju kupnju dionica nakon snažnog rasta njihovih cijena u prethodna dva dana.
Azijska tržišta: Indeksi porasli treći dan zaredom
POZITIVAN NIZ
Azijska tržišta: Indeksi porasli treći dan zaredom
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica porasle i u četvrtak, treći dan zaredom, no trguje se oprezno jer nema puno razloga za kupnju, s obzirom da se rast gospodarstava usporava, a središnje banke podižu kamatne stope.
Zagrebačka burza: U opreznom trgovanju indeksi porasli drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: U opreznom trgovanju indeksi porasli drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi porasli drugi dan zaredom, dodatno se odmaknuvši od najnižih razina u zadnjih godinu i pol dana, no trgovalo se oprezno, na što ukazuje skroman promet.
Sir u Italiji upola jeftiniji nego u Hrvatskoj
USPOREDBE
Sir u Italiji upola jeftiniji nego u Hrvatskoj
ZAGREB - Prije mjesec dana Vlada je reagirala na poskupljenja ograničenjem rasta cijena za devet prehrambenih proizvoda.
Azijska tržišta: Indeksi snažno porasli, euforije nema
SNAŽAN RAST
Azijska tržišta: Indeksi snažno porasli, euforije nema
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle drugi dan zaredom, pa tako prate zamah Wall Streeta, no na tržištu ne vlada euforija jer je središnja banka Novog Zelanda ponovno agresivno povećala kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE