GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi EU plan o energiji mogao bi naštetiti bitcoinu

Novi EU plan o energiji mogao bi naštetiti bitcoinu
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2022 / 20:32
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europska unija će razviti oznaku energetske efikasnosti za kriptovalute poput bitcoina u pokušaju da obuzda rastuću potrošnju električne energije u toj industriji.

Europska komisija radit će s međunarodnim partnerima kako bi pronašla mjeru ocjenjivanja koja će poticati ekološki prihvatljivije kriptosustave, poput tzv. dokaza o udjelu (za koji se nedavno odlučio ethereum), prema nacrtu prijedloga u kojem je Bloomberg News imao uvid. EU će također pozvati zemlje da ciljaju na potrošnju energije kripto-rudara ove zime jer pokušavaju preživjeti sezonu s daleko manje ruskog plina.

"Budući da je njihova upotreba značajno porasla, potrošnja energije kriptovaluta je veća", rekla je izvršna vlast EU-a u nacrtu akcijskog plana.

"S obzirom na korištenje kriptovaluta i druge upotrebe blockchain tehnologija u području energetskih tržišta i trgovine, potrebno je voditi računa da se koriste samo energetski najučinkovitije verzije tehnologije."

Iako EU ima samo oko 10 posto kripto rudarenja s dokazom o radu — energetski intenzivnog sustava koji bitcoin koristi za izdavanje novih digitalnih kovanica — bilo koja akcija koju poduzme blok još uvijek može imati negativne učinke na globalnoj razini. Prethodno je Unija razmatrala zabranu praksi dokaza rada prije nego što je odlučila da se od pružatelja kripto imovine treba zahtijevati da otkriju potrošnju energije i utjecaj na okoliš imovine koju odluče navesti.

Za usporedbu, proof-of-stake rudarenje može koristiti 99,9 posto manje energije nego proof-of-work. Ideja je da bi sustav tokena energetske učinkovitosti mogao potaknuti druge kriptovalute na promjenu.

Unija će također izraditi izvješće o procjeni utjecaja industrije na klimu do 2025., pozivajući države članice da ukinu porezne olakšice za kripto rudare, stoji u dokumentu. U slučaju nestašice struje, zemlje također moraju biti spremne zaustaviti rudarske aktivnosti, preporučit će EU.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, ethereum, proof of stake
PROČITAJ I OVO
Nestabilno na tržištima plemenitih metala, pad cijena zlata
PLEMENITI METALI
Nestabilno na tržištima plemenitih metala, pad cijena zlata
LONDON - Događanja na tržištu plemenitih metala proteklog su tjedna bila vrlo nestabilna.
Adanijevo carstvo u nemilosti investitora
SUNOVRAT
Adanijevo carstvo u nemilosti investitora
LONDON - Carstvo Gautama Adanija palo je u nemilost investitora nakon šokantnih otkrića Hindenburg Reseacha, a imalo je i veliki utjecaj na Andanijevo bogatstvo koje se istopilo za više od 50 milijardi dolara.
Svjetska tržišta: Snažan rast indeksa
OPTIMIZAM
Svjetska tržišta: Snažan rast indeksa
LONDON - Indeksi svjetskih tržišta porasli su unatoč novom povećanju kamatnih stopa.
Dolar opet raste, velike oscilacije najvažnijih valuta
TJEDNI FOREX
Dolar opet raste, velike oscilacije najvažnijih valuta
LONDON - Vrijednost dolara na početku je veljače porasla, a to se može pripisati novom rastu kamatnih stopa Feda.
Zagrebačka burza: Indeksi se spustili s najviših razina u osam mjeseci
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi se spustili s najviših razina u osam mjeseci
ZAGREB - Zagrebačka je burza ovoga tjedna bila u pretežito negativnom raspoloženju pa su se indeksi spustili s najviših razina u osam mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE