GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi EU plan o energiji mogao bi naštetiti bitcoinu

Novi EU plan o energiji mogao bi naštetiti bitcoinu
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2022 / 20:32
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europska unija će razviti oznaku energetske efikasnosti za kriptovalute poput bitcoina u pokušaju da obuzda rastuću potrošnju električne energije u toj industriji.

Europska komisija radit će s međunarodnim partnerima kako bi pronašla mjeru ocjenjivanja koja će poticati ekološki prihvatljivije kriptosustave, poput tzv. dokaza o udjelu (za koji se nedavno odlučio ethereum), prema nacrtu prijedloga u kojem je Bloomberg News imao uvid. EU će također pozvati zemlje da ciljaju na potrošnju energije kripto-rudara ove zime jer pokušavaju preživjeti sezonu s daleko manje ruskog plina.

"Budući da je njihova upotreba značajno porasla, potrošnja energije kriptovaluta je veća", rekla je izvršna vlast EU-a u nacrtu akcijskog plana.

"S obzirom na korištenje kriptovaluta i druge upotrebe blockchain tehnologija u području energetskih tržišta i trgovine, potrebno je voditi računa da se koriste samo energetski najučinkovitije verzije tehnologije."

Iako EU ima samo oko 10 posto kripto rudarenja s dokazom o radu — energetski intenzivnog sustava koji bitcoin koristi za izdavanje novih digitalnih kovanica — bilo koja akcija koju poduzme blok još uvijek može imati negativne učinke na globalnoj razini. Prethodno je Unija razmatrala zabranu praksi dokaza rada prije nego što je odlučila da se od pružatelja kripto imovine treba zahtijevati da otkriju potrošnju energije i utjecaj na okoliš imovine koju odluče navesti.

Za usporedbu, proof-of-stake rudarenje može koristiti 99,9 posto manje energije nego proof-of-work. Ideja je da bi sustav tokena energetske učinkovitosti mogao potaknuti druge kriptovalute na promjenu.

Unija će također izraditi izvješće o procjeni utjecaja industrije na klimu do 2025., pozivajući države članice da ukinu porezne olakšice za kripto rudare, stoji u dokumentu. U slučaju nestašice struje, zemlje također moraju biti spremne zaustaviti rudarske aktivnosti, preporučit će EU.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, ethereum, proof of stake
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
OPTIMIZAM
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average i S&P 500 porasli su u utorak dok su trgovci tražili više naznaka o tome kada bi Federalne rezerve mogle početi snižavati stope.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio slabašan promet i pad indeksa.
Uzletjele dionice proizvođača francuskog konjaka nakon pomirljivih tonova na relaciji Macron-Xi
REAKCIJE
Uzletjele dionice proizvođača francuskog konjaka nakon pomirljivih tonova na relaciji Macron-Xi
PARIZ - Dionice nekoliko francuskih proizvođača konjaka porasle su u utorak nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron sugerirao da bi trgovinske napetosti između Kine i Europske unije, koje bi mogle utjecati na proizvođače pića, mogle popustiti.
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
USPON
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
NEW YORK - Dugoročni pokazatelji Bitcoin trenda, 200-dnevni i 200-tjedni pomični prosjek, na najvišim su razinama ikad, a Anthony Pompliano kaže da je BTC "jak kao i uvijek".
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
ŠANGAJ - Južnokorejske dionice predvodile su rast na azijsko-pacifičkim tržištima u utorak nakon što je Wall Street porastao tijekom noći zbog očekivanja da bi Federalne rezerve mogle uskoro smanjiti kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE