GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nijemci više traže na Googleu Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju i Grčku

Nijemci više traže na Googleu Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju i Grčku
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 19:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska se iz dana u dan susreće sa sve povoljnijom epidemiološkom slikom što svakako ide u prilog kvalitetnoj turističkoj sezoni.

COVID-19 ostavio je utjecaj na mnoge sfere života, ali ove godine svi se nadaju uspješnoj turističkoj sezoni. Prema provedenom istraživanju Arbone, u razdoblju od 01.03.2020. kada se susrećemo s pandemijom COVID-19 u pretragama rezultata pretraživanja u Google tražilici rezultati prikazuju da ključne riječi vezane uz sezonu, kuća za odmor, privatni smještaj i godišnji odmor puno su traženije u posljednjih mjesec dana. Također, važan je podatak da su ti pojmovi puno pretraživaniji upravo za područje Hrvatske u odnosu na ostale turističke države atraktivne njemačkim turistima poput Španjolske, Italije i Grčke.

- Prema dobivenim rezultatima može se vidjeti značajan rast pretraga turističkih pojmova vezanih za odmor u Hrvatskoj. Najava je to dobre turističke sezone koja u ovom periodu nakon pandemije za Hrvatsku puno znači. Potrebna je promptna strategija i brza aktivacija svih resursa kako bi ostvarili dobru sezonu i turizam ponovno vratili u Lijepu našu, završio je Sandro Lazarić iz Arbone.

Privatni smještaj je unatrag godinu dana najpoželjniji upravo zbog održavanja potrebnih mjera zaštite, sigurnosti i odvojenosti od ostalih. U razdoblju od 01.03.2020. do 14.06.2021. vidimo rast krivulje prošlog ljeta, ali onda u posljednjih mjesec dana ove godine streloviti rast pretraživanja istih i to upravo za Hrvatsku. Hrvatska raspolaže velikim brojem različitih oblika privatnog smještaja na različitim lokacijama i tu je prepoznata od strane njemačkih turista. Uz to, osjećaj zdravstvene sigurnosti koji se navodi kao jedan od najvažnijih čimbenika ove sezone svakako ide u korist Hrvatske.

Najnoviji trendovi predviđaju i oporavak turizma pojedinačno po gradovima. Uočava se porast broja pretraživanja od strane njemačkih turista kada žele pojedinačno pretražiti grad i njegovu ponudu te odlučiti gdje će otići na svoj odmor. Zabilježen je očekivani pad nakon ljetnih mjeseci prošle godine, ali sada ponovno sve krivulje rastu što svakako vraća optimizam u sve turističke djelatnosti i općenito u turizam Lijepe naše.

Dolazi ljeto, mjere su sve blaže, ljudi se vraćaju na ulice gradova, koncerte i festivale pod određenim uvjetima. Sve su to znakovi nove turističke sezone koja se oporavlja i za koju su najave da će ove godine biti bolja dolaskom čak 20-25 posto turista više nego je to zabilježeno prošle godine u jeku pandemiju.

Tagovi: hrvatski turizam, njemački turisti, Sandro Lazarić, Google, Arbona
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
ŠANGAJ - Azijski su indeksi u četvrtak imale pomiješanu izvedbu, a kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom.
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
HRANA
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
ZAGREB - Iz Ministarstva poljoprivrede u srijedu su, reagirajući na tvrdnje SDP-a o "kaotičnom stanju" državnih kontrola, poručili da su sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača jedan od temeljnih prioriteta Ministarstva i Vlade te da je u mandatu ove Vlade uspostavljen siguran i funkcionalan sustav u području sigurnosti hrane, unatoč „kaotičnom stanju“ koje je vladalo prije njezinog dolaska.
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
BRODARSKO TRŽIŠTE
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
ZAGREB - Svi koji ovih dana naručuju robu iz Kine mogli bi se itekako načekati zbog poremećaja na globalnom brodarskom tržištu.
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
ZAGREB - Samo jedan milijunaš dovoljno govori o padu intenziteta trgovine na Zagrebačkoj burzi.
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
HANFA
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
ZAGREB - Porastao je broj izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora - od ukupno 96 izdavatelja koji su predali godišnji izvještaj za 2020. godinu, njih 80 posto ima pozitivno mišljenje revizora, priopćeno je u srijedu iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE