GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nijemci više traže na Googleu Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju i Grčku

Nijemci više traže na Googleu Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju i Grčku
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 19:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska se iz dana u dan susreće sa sve povoljnijom epidemiološkom slikom što svakako ide u prilog kvalitetnoj turističkoj sezoni.

COVID-19 ostavio je utjecaj na mnoge sfere života, ali ove godine svi se nadaju uspješnoj turističkoj sezoni. Prema provedenom istraživanju Arbone, u razdoblju od 01.03.2020. kada se susrećemo s pandemijom COVID-19 u pretragama rezultata pretraživanja u Google tražilici rezultati prikazuju da ključne riječi vezane uz sezonu, kuća za odmor, privatni smještaj i godišnji odmor puno su traženije u posljednjih mjesec dana. Također, važan je podatak da su ti pojmovi puno pretraživaniji upravo za područje Hrvatske u odnosu na ostale turističke države atraktivne njemačkim turistima poput Španjolske, Italije i Grčke.

- Prema dobivenim rezultatima može se vidjeti značajan rast pretraga turističkih pojmova vezanih za odmor u Hrvatskoj. Najava je to dobre turističke sezone koja u ovom periodu nakon pandemije za Hrvatsku puno znači. Potrebna je promptna strategija i brza aktivacija svih resursa kako bi ostvarili dobru sezonu i turizam ponovno vratili u Lijepu našu, završio je Sandro Lazarić iz Arbone.

Privatni smještaj je unatrag godinu dana najpoželjniji upravo zbog održavanja potrebnih mjera zaštite, sigurnosti i odvojenosti od ostalih. U razdoblju od 01.03.2020. do 14.06.2021. vidimo rast krivulje prošlog ljeta, ali onda u posljednjih mjesec dana ove godine streloviti rast pretraživanja istih i to upravo za Hrvatsku. Hrvatska raspolaže velikim brojem različitih oblika privatnog smještaja na različitim lokacijama i tu je prepoznata od strane njemačkih turista. Uz to, osjećaj zdravstvene sigurnosti koji se navodi kao jedan od najvažnijih čimbenika ove sezone svakako ide u korist Hrvatske.

Najnoviji trendovi predviđaju i oporavak turizma pojedinačno po gradovima. Uočava se porast broja pretraživanja od strane njemačkih turista kada žele pojedinačno pretražiti grad i njegovu ponudu te odlučiti gdje će otići na svoj odmor. Zabilježen je očekivani pad nakon ljetnih mjeseci prošle godine, ali sada ponovno sve krivulje rastu što svakako vraća optimizam u sve turističke djelatnosti i općenito u turizam Lijepe naše.

Dolazi ljeto, mjere su sve blaže, ljudi se vraćaju na ulice gradova, koncerte i festivale pod određenim uvjetima. Sve su to znakovi nove turističke sezone koja se oporavlja i za koju su najave da će ove godine biti bolja dolaskom čak 20-25 posto turista više nego je to zabilježeno prošle godine u jeku pandemiju.

Tagovi: hrvatski turizam, njemački turisti, Sandro Lazarić, Google, Arbona
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE