GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na online sajmu China-CEEC Expo predstavit će se i hrvatska turistička ponuda

Na online sajmu China-CEEC Expo predstavit će se i hrvatska turistička ponuda
SAJMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2020 / 15:10
Autor: SEEbiz

PEKING - Hrvatska se predstavlja na prvom kineskom online sajmu China-CEEC Expo koji se održava od 8. lipnja do kraja godine s ciljem jačanja investicija i trgovinske razmjene Kine i 17 zemalja srednje i istočne Europe, izvijestili su u ponedjeljak iz HTZ-a, koja na tom sajmu predstavlja turističku ponudu.

Sajam China-CEEC Expo od 2015. se održava u kineskom gradu Ningbou, gdje je i ove godine trebao biti početkom lipnja, no zbog pandemije koronavirusom prvi će se put održati online, i trajat će od 8. lipnja pa sve do kraja godine, kažu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

"Unatoč činjenici da zbog trenutne situacije u idućem razdoblju s kineskog tržišta ne očekujemo veliki broj posjetitelja, ovime zadržavamo prisutnost i vidljivost na kineskom tržištu te nastavljamo komunikaciju s kineskim partnerima i uspostavljamo nove mehanizme zajedničke suradnje", ističe direktor HTZ-a Kristjan Staničić, napominjući da Kina pridaje veliku važnost mehanizmu suradnje Kina+17.

Iznosi i da najviše touroperatora koji sudjeluju na online sajmu China-CEEC Expo pokrivaju razvijenu kinesku istočnu obalu, odnosno pokrajine Zhejiang i Jiangsu te Šangaj, ali i da se očekuje veliki broj sudionika iz cijele zemlje.

Prvi krug sastanaka turistički segment tog sajma održavati do kraja lipnja. a nakon toga se očekuje još nekoliko virtualnih B2B susreta za sve gospodarske grane.

"Trenutno je jako važno koristiti digitalne prednosti čime u ovim posebnim okolnostima možemo brzo i učinkovito provoditi aktivnosti. Bez obzira na aktualno stanje, interes za Hrvatskom u Kini ne opada i kada se stabilizira zračni promet očekujemo postupni povratak turista s tog i drugih dalekoistočnih tržišta", naglasila je direktorica predstavništva HTZ-a u Kini Franka Gulin.

Ističe kako je za potrebe sajma HTZ kreirao posebni virtualni profil kroz koji će se predstaviti sve hrvatske regije, dok će se kroz prvi krug održati i do 15 b2b sastanaka s kineskim partnerima.

Osim tog, za Kinu je vezan i prvi online sajam "Virtual Fair for the European and Chinese tourism industry", koji će od 22. do 24. lipnja povezivati kineske i partnere iz zemalja EU-a, što je dio prve serije 'evenata' za poticanje internacionalizacije europskih touroperatora.

U sklopu toga promicat će i trans-europske turističke proizvode i poslovne susrete, čiji je cilj pripremiti se za povratak kineskih turista u Europu, koja je na tom tržištu prije pandemije bilježila porast popularnosti.

Taj se europsko-kineski turistički online sajam poslova održava u okviru projekta "Partnerships in European Tourism" (PET), kojeg financira Europska komisija i obuhvaća virtualne b2b sajmove, webinare, e-učenje i 'matchmaking evente'.

Na sajmu će na zajedničkom virtualnom štandu uz HTZ nastupiti i turističke zajednice Zagreba i Dubrovnika te touroperatori Amathus Travel i DT (Dubrovnik Travel) Croatia, napominju iz HTZ-a.

Tagovi: sajam China-CEEC Expo, hrvatski turizam, kineski turisti, Hrvatska turistička zajednica, Kristjan Staničić
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE