GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo platformu Tržnica.hr

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo platformu Tržnica.hr
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2020 / 16:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je internet platformu Tržnica.hr gdje se mogu kupiti poljoprivredni proizvodi iz cijele Hrvatske, objavili su u ponedjeljak iz Ministarstva, dodavši da trenutno u prodaji sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača.

Ministarstvo je pokrenulo nacionalnu internet platformu pod nazivom Tržnica.hr, u cilju pomoći hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima u izvanrednim okolnostima nastalima pandemijom Covid-19.

Nova nacionalna internet tržnica omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, kaže se u priopćenju. U ovom trenutku u prodaji svojih proizvoda sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača, kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda, a nacionalna internet tržnica svakog dana nastavlja širiti svoju ponudu.

Platforma nudi proizvode u kategorijama voća, povrća, mesa, ribe, mliječnih proizvoda, jaja, pčelarskih proizvoda, žitarica i proizvoda, ulja i masti, pića te ostalih proizvoda poput bilja i začina te prirodne kozmetike.

Putem platforme nacionalne internet tržnice javni naručitelji pronalazit će dobavljače i objavljivati potrebe za nabavu domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u skladu s odlukom Vlade o uvjetima i kriterijima koje pri javnoj nabavi moraju zadovoljiti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, na temelju koje se javni naručitelji obvezuju na nabavu domaće, svježe i kvalitetne hrane iz kratkih lanaca opskrbe.

"Iako ubrzana izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom Covid-19, Tržnica.hr nastavak je procesa digitalizacije poljoprivrede kao strateškog smjera njezinog razvoja", kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Cilj nacionalne internet tržnice, kako je navela, je omogućiti građanima jednostavan i brz pristup domaćim, svježim i kvalitetnim proizvodima, a proizvođačima dati efikasnu platformu za prezentaciju i prodaju proizvoda.

"Poticanje domaće proizvodnje i trženje domaćim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima važne su smjernice i strategije hrvatske poljoprivrede koja je u finalnoj fazi izrade te će uskoro biti predstavljena javnosti za raspravu i dijalog", naglasila je Vučković.

Iz Ministarstva navode kako poljoprivredni proizvođači imaju operativnu i administrativnu podršku pri korištenju platforme koju će im pružati djelatnici Ministarstva dodijeljeni po županijama koji će pomoći poljoprivrednicima i ribarima pri kreiranju njihove ponude na Tržnica.hr.

Tagovi: Ministarstvo poljoprivrede, Tržnica.hr, Marija Vučković, povrće, voće, meso, riba, mliječni proizvodi, hrana
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
PAD
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi pali nakon što su novi podaci pokazali da je u prvom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo manje nego što se očekivalo, dok je inflacija porasla.
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE