GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađarska vlada mogla bi istisnuti strane trgovačke lance

Mađarska vlada mogla bi istisnuti strane trgovačke lance
PROTEKCIONIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 21:07
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada mogla bi posegnuti za protekcionističkim politikama kako bi izgurala strane trgovačke lance s tržišta, rekao je Fideszov parlametarac Janos Lazar na jednoj konferenciji u Budimpešti.

Lazar, koji je u prošlom mandatu bio šef kabineta prmijera Viktora Orbana, izrekao je to na konferenciji o poljoprivrednom sektoreu kojeg je organizirao ugledni mađarski portal Portfolio.

Njegov se govor fokusriao na potrebu nezavisnosti i samoodrživosti u serktoru poljoprivrede u post-pandemijskom razdoblju.

„Vladini budući planovi također uključuju potiskivanje stranih trgovačkih lanaca, za što će se voditi otvoreno protekcionistička politika. U ovome morate biti ofenzivni, jer mora postojati mađarska nacionalna maloprodaja, dominacija na tržištu je u [našem] vlastitom interesu ”, rekao je.

Ovo nije prvi put da takav plan predlažu Fidesz ili vladini dužnosnici. I sam premijer Viktor Orbán ranije je rekao da je ovo jedan od strateških sektora u kojem bi većinsko mađarsko vlasništvo bilo poželjno. Čak su poduzeti koraci u tom smjeru, a neki su još uvijek na snazi (zabrana gradnje trgovačkih centara), dok su drugi propali ili su odgođeni.

Tagovi: Mađarska, protekcionizam, trgovina, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
DOBAR ISKORAK
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
ANALIZA - Ministarstvo poljoprivrede je početkom veljače predložilo izmjene uvjeta pod kojima će se odobravati proizvodno vezane potpore (PVP) iz Programa izravnih plaćanja i Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, a koji će se primjenjivati na zahtjeve za 2021. godinu.
Snažan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Snažan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica znatno porasle, nadoknadivši dio jučerašnjih gubitaka, jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja od jačanja inflacije i povećanja kamata.
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
RAST
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica znatno porasle jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja ulagača od inflacije, a popustio je i pritisak na tehnološki sektor.
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE