GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađarska 1. rujna zatvara granice za strance

Mađarska 1. rujna zatvara granice za strance
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2020 / 20:01
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Mađarska zatvara svoje granice za strance 1. rujna, a Mađari koji se vraćaju iz inozemstva morat će u samoizolaciju, rekao je u petak šef kabineta premijera Viktora Orbana.

Mađari će moći izaći iz 14-odnevne samoizolacije samo ako budu imali dva negativna testa na covid-19, rekao je Gergely Gulyas.

Izuzeci od zabrane ulaska odnose se na prolaz vojnih konvoja, humanitarnih djelatnika te na poslovna i diplomatska putovanja.

"Povećao se broj zaraza i većina ih potječe iz inozemstva", rekao je Gulyas na konferenciji za medije.

Kaže da su restrikcije potrebne zbog početka školske godine sljedeći tjedan te radi zaštite ljudi i gospodarstva.

Mađarska je u petak izvijestila o 132 nove zaraze, što je najveći dnevni rekord od vrhunca pandemije. Zemlja ukupno bilježi 5511 zaraženih i 614 mrtvih.

Nacionalist Orban, koji je desetljeće na vlasti, suočava se s najvećim izazovima u svojoj vladavini. Mađarsko gospodarstvo palo je za 13.6 posto u drugom kvartalu ove godine.

Mađarska je počela popuštati restrikcije u svibnju. "Ne bismo voljeli ponovno uvesti mjere zatvaranja", rekao je Gulyas.

Budimpešta bi u rujnu trebala biti domaćin utakmice Superkupa između europskog prvaka Bayerna i osvajača Europske lige Seville.

Sve utakmice završnih faza tih natjecanja igrane su bez publike, ali je UEFA odlučila da se smije popuniti do 30 posto kapaciteta Puskas Arene u koju stane 67.215 navijača.

Mađarske vlasti razmatraju mjere pod kojima bi navijači mogli biti na utakmici.

Gulyas je rekao da UEFA planira dopustiti dolazak na stadion 3000 navijača Bayerna i Seville. Jedna od mogućnosti koja se razmatra je da navijači imaju dva negativna testa na covid-19 u zračnoj luci, da ih se nakon toga preveze na stadion i poslije utakmice vrati u zračnu luku.

Gulyas kaže da vlada još nije donijela odluku o mjerama te da o njima pregovara i s UEFA-om.

Tagovi: Mađarska, zatvaranje granica, mađarski turisti, Viktor Orban
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE