GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lonjsko polje prvi hrvatski park prirode u kojem se plaća i kriptovalutom

Lonjsko polje prvi hrvatski park prirode u kojem se plaća i kriptovalutom
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2021 / 16:15
Autor: SEEbiz / H
SISAK - Park prirode Lonjsko polje postao je prvi hrvatski park prirode u kojem se, osim hrvatskim kunama usluge, poput vožnje solarnim čamcima i obilaska Posavskog safarija te kupnja suvenira mogu plaćati bitcoinom i drugim kriptovalutama.

Kupnja ulaznica za vožnju čamcima na solarni pogon po rijeci Strug poznatoj kao "Slavonska Amazona, obilazak "Posavskog safarija" ili ornitološkog rezervata Krapje Đol te promatranje polja s novih promatračnica, kao i korištenje svih drugih usluga, uključujući i kupovinu suvenira mogu se plaćat kriptovalutama posredstvom Electrocoin PayCeka.

"Drago nam je da smo prvi park prirode koji je uveo ovu uslugu. Zasigurno time potičemo i ulagače u kriptovalute na promišljanje o važnosti zaštićenog područja, njegove održivosti ali i uživanje u prirodnim ljepotama", istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje“ Marija Kušmiš.

Park prirode Lonjsko polje treći je po veličini zaštićeni park u Hrvatskoj. Različitim ulaganjima u proširenjem ponude, usluga i infrastrukture privlači brojne posjetitelje. Ove godine organizirane novosti za mališane, jer je u ponudu uvedena edukativna AR igra proširene stvarnosti, kojom djeca i mladi upoznaju autohtone životinjske vrste Parka prirode Lonjsko polje.

Osim korištenja inovativnih multimedijalnih sadržaja, vrlo atraktivne su vožnje e-biciklima i čamcima na solarni pogon.

Tim novitetima, korištenjem zelenog i digitalnog, osim što se na zanimljiv način uči o prirodnim bogatstvima, potiče se i doprinosi zaštiti okoliša, a uvođenjem kriptovalute pristup će se olakšati i novoj strukturi posjetitelja.

Iz tvrtke Electrocoin ističu kako je interes poslovnih subjekata za uvođenjem plaćanja njihovih proizvoda i usluga kriptovalutama u stalnom porastu, te kako iznimno veseli činjenica da taj trend nije isključivo vezan uz tvrtke iz segmenta tehnologija i financija.

Odličan primjer za to je i izvrsna suradnja s Parkom prirode Lonjsko polje koji je prepoznao potencijal implementacije PayCek sustava naplate kriptovalutama u svoje poslovanje i time pokazao da ide u korak s tehnološkim trendovima, poručili su iz tvrtke.

Foto: PP Lonjsko polje

Tagovi: Lonjsko polje, kriptovalute, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE