GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kvarner: U kolovozu 66 posto, u osam mjeseci 60 posto lanjskih noćenja

Kvarner: U kolovozu 66 posto, u osam mjeseci 60 posto lanjskih noćenja
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2020 / 16:30
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Na Kvarneru je u kolovozu ostvareno 66 posto od broja noćenja ostvarenih isti mjesec lani, a u prvih osam mjeseci 60 posto, izvijestila je u četvrtak direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Kazala je da je na Kvarneru samo u kolovozu ostvareno četiri milijuna noćenja. Kvarner, kako je rekla, i dalje drži drugo mjesto u Hrvatskoj po ostvarenom turističkom prometu, a kolovoški rezultati nadmašili su očekivanja i prognoze.

Najbolje su bili popunjeni kapaciteti u obiteljskom smještaju i kampovima, zatim u hotelima i nautičkom sektoru, odnosno kapaciteti s pet zvjezdica.

Inozemni gosti u prvih osam mjeseci ostvarili su 80 posto noćenja, a ove godine na Kvarner su došli novi gosti visoke platežne moći, koji su svoje odmore uglavnom provodili u dalekim svjetskim destinacijama. No, ove godine ih nisu mogli posjetiti zbog pandemije koronavirusa, a njihov dolazak na Kvarner osjetio se i u izvanpansionskoj potrošnji, rečeno je na predstavljanju kvarnerskih turističkih rezultata.

Primorsko-goranski župan i predsjednik Skupštine Turističke zajednice Kvarnera Zlatko Komadina rekao je da u toj županiji ipak mogu biti zadovoljni rezultatima turističke sezone, jer je ostvareno oko 40 posto noćenja manje nego lani, ali dvostruko više od očekivanja u vrijeme "lockdowna."

“Do sada smo imali 1,3 milijuna dolazaka i gotovo 10 milijuna ostvarenih noćenja, a, s obzirom na okolnosti, to nisu loši rezultati. Rujan je dobro počeo i da nismo kao država ušli u crveno, vjerujem da bi imali i solidnu posezonu“, rekao je.

Komadina je rekao da se pokazalo da je važna sigurnost i blizina destinacije, da turisti mogu automobilima brzo doći i brzo otići.

“Zadovoljni smo što nije bilo problema s turistima u smislu epidemiološke situacije, no, da je u Hrvatskoj bilo više odgovornog ponašanja sigurno bi i nadalje dolazilo više turista," smatra Komadina.

Naglasio je da Kvarner, Gorski kotar, Učka, vinodolski kraj, kvarnerski otoci imaju sjajnu turističku perspektivu te da ulaganja u kulturnu i prirodu baštinu, sportske i rekreativne sadržaje daju rezultate.

Tagovi: Kvarner, hrvatski turizam, Opatija, otok Krk, otok Rab
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE