GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kruzer postaje meka za ljubitelje bitcoina

Kruzer postaje meka za ljubitelje bitcoina
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2020 / 13:12
Autor: SEEbiz
LONDON - Kruzer Pacific Dawn, kojeg je izgradio P&O Cruises Australia, uskoro će dobiti novu namjenu.

Izgrađen 1991. godine, u svojim tridesetima postat će prvo plutajuće središte za ljubitelje bitcoina.

Ocean Builders, specijaliziran za izgradnju samostalnih plutajućih kapsula / domova, želi stvoriti novi životni prostor na oceanu. Služit će kao svojevrsno središte tehnološkog inkubatora za moderne poduzetnike, ljubitelje bitcoina i digitalne nomade.

Uz to, kripto startupovi moći će testirati svoje inovacije i tehnologije u kontroliranom okruženju, kaže Chad Elwartowski, glavni operativni direktor tvrtke Ocean Builders, ključni investitor u projekt i kripto entuzijast. Cilj projekta, nazvanog kripto-kružni brod, jest stvoriti središte za tehnologiju i inovacije koje će inovatorima, influencerima, digitalnim nomadima i kripto entuzijastima ponuditi priliku da rade i naprave dom.

Elwartowski je rekao da će buduća "kriptokrstarica" u mediteranske vode stići 4. studenoga, a iz Grčke prema Panami - gdje će se usidriti - u prosincu. Brodom bi trebao upravljati Columbia Cruise Services, koji će simbolično dobiti ime po tvorcu bitcoina - Satoshiju.

Iako cijena koju su Ocean Builders platili za krstaricu nepoznata, Elwartowski je otkrio da je koštala mnogo manje nego što bismo za nju morali izdvojiti prije pandemije.

“Pandemija je snizila cijene. Mislim da je vrijednost broda prošle godine bila 100 milijuna dolara, ali nismo toliko platili ", rekao je odgovarajući na jedno od pitanja novinara prilikom najave vijesti o novom projektu.

Elwartowski je u javnoj sferi poznat po tome što je 2019. pokušao živjeti na oceanu, udaljenom 14 nautičkih milja od tajlandske obale, i po tome što mu je država zakonski prijetila. Njemu i njegovoj tadašnjoj djevojci, sada supruzi, nakon što je napustio zemlju i preselio u Panamu. Brza pretraga na mreži otkriva zaista neke vrlo zanimljive elemente o živopisnom vremenu i odlasku s Tajlanda gospodina Elwartowskog 2019. godine, uz fotografiju tajlandske mornarice.

Cruise Industry News kaže da se ljubiteljima kriptovaluta, prema internetskim informacijama, kabine "Crypto Cruise Ship" prodaju po cijeni od 25.000 do 50.000 američkih dolara, s ukupno 777 kabina dostupnih za prodaju.

Objašnjavajući zašto je tvrtka odabrala baš Panamu za ovaj projekt, Elwartowski kaže:

“Kriptovalute su u Panami potpuno legalne, nemaju središnju banku ... Oni imaju svoju valutu, ali ovdje svi koriste dolare, tako da definitivno nema zakona koji nalaže njihove valute. "

Tagovi: Ocean Builders, Satoshi Nakamoto, kruzer Pacific Dawn, kriptovalute, bitcoin, P&O Cruises Australia, Chad Elwartowski, Columbia Cruise Services
PROČITAJ I OVO
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
ODLUKE
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
TOKYO - Banka Japana zadržala je svoju referentnu kamatnu stopu nepromijenjenom u petak nakon sastanka o monetarnoj politici, držeći svoju referentnu kamatnu stopu na 0%-0,1%.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
PAD
Wall Street pao nakon slabih makroekonomskih podataka
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi pali nakon što su novi podaci pokazali da je u prvom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo manje nego što se očekivalo, dok je inflacija porasla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE