GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I LeBron James na novoj Forbesovoj listi milijardera

I LeBron James na novoj Forbesovoj listi milijardera
BOGATSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2023 / 07:27
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - LeBron James, Tom Ford, Tiger Woods i Jimmy Buffett i službeno su postali milijarderi i time se pridružili grupi od 150 novopridošlih na Forbesovoj godišnjoj listi najbogatijih na svijetu.

Očekuje se da će LeBron, košarkaška legenda, zaraditi više od 124 milijuna dolara u 2023. godine - što od plate, sponzorstva Nikea i Pepsija te raznih drugih poslovnih poduhvata.

On je prvi aktivni NBA igrač koji se našao na listi, sa neto vrijednošću od milijardu dolara.

James je također najplaćeniji aktivni igrač lige do sada, nakon što je zaradio 385 miliona dolara od Miami Heata, Cleveland Cavaliersa i Los Angeles Lakersa. Poslije fudbalske zvijezde Lionela Messija, James je najplaćeniji sportaš na svijetu.

Buffett, poznat po svojoj bogatoj muzičkoj karijeri i ugostiteljstvu, godinama je stekao bogatstvo od svog carstva "Margaritaville" , koje se pretvorilo u kompaniju za izdavanje dozvola koja je prošle godine ostvarila prodaju od više od dvije milijarde dolara.

Inspirisan svojom platinastom pjesmom prije nekoliko decenija, Buffett je započeo svoj posao brendiranja s prodavnicom majica u Key Westu, a kasnije se proširio na restorane, hotele, kazina, knjige i niz drugih poduhvata pod tim brendom.

Među ostalim značajnim novoproglašenim milijarderima su Tiger Woods. Profesionalni igrač golfa ima neto vrijednost nešto veću od jedne milijarde dolara od sportske zarade i raznih brendova.

Tom Ford dospio je na Forbesovu listu najbogatijih ljudi na svijetu nakon što je u novembru prošle godine prodao svoj modni brend Estée Lauder za blizu tri milijarde dolara.

Tagovi: I LeBron James, Tiger Woods, Forbesova lista, Tom ford, Jeremy Buffett
PROČITAJ I OVO
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE