GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hong Kong želi postati kripto hub

Hong Kong želi postati kripto hub
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2023 / 08:27
Autor: SEEbiz / CNBC
HONG KONG - Kriptoindustrija je imala tešku godinu s padom tržišta digitalnih valuta i posvudašnjim kolapsom tvrtki.

Unatoč volatilnosti, Hong Kong nastoji postati virtualno središte imovine.

Poticaj digitalne imovine u gradu u oštroj je suprotnosti s kineskim kopnom, gdje je Peking učinkovito zabranio trgovanje i iskorijenio aktivnosti povezane s kripto.

Hong Kong planira uvesti nova pravila u lipnju koja će zahtijevati da platforme za kripto trgovanje imaju licencu Komisije za vrijednosne papire i ročnice. Regulator je već pokrenuo konzultacije o svom prijedlogu reguliranja platformi za trgovanje virtualnom imovinom.

Tvrtke koje su razgovarale s CNBC-jem kažu da se nadaju da središnja vlada možda promatra kripto poteze Hong Konga.

"Ako ništa drugo, Kina bi mogla promatrati učinak na Hong Kong poštivanjem tih pravila, izdavanjem novih kripto-povezanih proizvoda ili rješenja temeljenih na blockchainu te povećanjem trgovinskih i poslovnih aktivnosti koje bi mogle uslijediti", rekao je Justin d 'Anethan, institucionalna direktorica prodaje u Amber Groupu.

Izvršni direktor Hashkey Capitala Deng Chao imao je slične osjećaje i rekao je da bi potencijalna legalizacija kriptovalute u Hong Kongu mogla poslužiti kao kompas za Kinu.

"U budućnosti bi to moglo poslužiti kao model za formuliranje politike u drugim regijama [u Kini] ako se pokaže uspješnim", rekao je CNBC-u u e-poruci i dodao da bi Web3 i kripto tvrtke mogle na kraju usvojiti usklađeniji pristup njihovim dnevnim operacijama.

Web3 se odnosi na sljedeću generaciju interneta. Zagovornici kažu da će biti više decentraliziran i smanjiti moć velikih tehnoloških tvrtki. Neki zagovornici kažu da će kriptovalute vjerojatno biti ključni dio Web3.

U prosincu je bivši član Odbora za monetarnu politiku kineske središnje banke, Huang Yiping, pozvao Peking da preispita svoju raširenu zabranu kriptovalute.

Huang je rekao da bi mogle biti propuštene prilike za razvoj digitalne tehnologije ako se kripto transakcije zabrane na dulje vrijeme.

Ipak, ostaje oprez oko toga može li Hong Kong na kraju biti kineska kripto sjeverna zvijezda.

"Iako se priča o tome da bi Kina potencijalno mogla popustiti u svom stavu o kriptovaluti, za sada zapravo ne možemo vidjeti ništa što bi ukazivalo na tako nešto", rekao je d'Anethan.

Osim toga, malim ulagačima koji žele uskočiti u hongkonški kriptovalutu neće biti lako.

Tagovi: Hong Kong, kriptovalute, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow Jones na novom rekordu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones na novom rekordu
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average skočio je na novu najvišu razinu zahvaljujući dobicima Home Depota i Caterpillara jer su ulagači ovog tjedna počeli kupovati neke dionice izvan vodećeg tehnoloških tržišta.
Zagrebačka burza: Podravka uvjerljiva dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka uvjerljiva dobitnica dana
ZAGREB - Kraj tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je sasvim očekivanu dominaciju Podravke.
Velika njemačka pivovara razočarana prodajom piva na Euru
PIVO
Velika njemačka pivovara razočarana prodajom piva na Euru
BERLIN - Jedna velika njemačka pivovara u petak je izvijestila o razočaravajućim brojkama za industriju piva u lipnju, s očekivanim porastom potrošnje tijekom UEFA Europskog prvenstva za muškarce koji se nije ostvario.
Prilika za hrvatske startup tvrtke u zdravstvu
STARTUPI
Prilika za hrvatske startup tvrtke u zdravstvu
ZAGREB - EIT Health, zajednica koja djeluje u sklopu tijela Europske unije pod nazivom Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), nedavno je naručila istraživanje o izazovima s kojima se suočavaju novoosnovane (startup) tvrtke u zdravstvu.
Eksplozija rezervacija na početku srpnja
SIGNALI
Eksplozija rezervacija na početku srpnja
ZAGREB - Prema aktualnim prodajnim rezultatima Awaze-a, u čijem portfelju posluju agencije poput Novasola, Croatia Luxury renta, My Istria Home i drugih od početka srpnja zabilježen je rast broja rezervacija za gotovo 30%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE