GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa upozorava na platforme - x90.com, zet10.com i imperial-finance.co

Hanfa upozorava na platforme - x90.com, zet10.com i imperial-finance.co
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 16:30
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u petak ulagatelje na internetske platforme za trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovima) x90.com, zet10.com i imperial-finance.co, jer te platforme i društva koja njima upravljaju nemaju odobrenje za pružanje usluga na području Hrvatske.

Kako se navodi u priopćenju Hanfe, na internetskim stranicama platforme x90.com navedeno je kako istom upravlja društvo Indy Group Ltd, Sofia Landmark House Center, floor 5-6, 14 Tsar Osvoboditel Blvd., Sofia 1000, Bulgaria.

Na internetskim stranicama platforme zet10.com nije navedeno koje društvo stoji iza iste.

Na internetskim stranicama platforme imperial-finance.co navedeno je kako istom upravlja Društvo Waltika Partners LTD, Suite 305, Griffith Corporate Centre P.O.Box 1510, Beachmont Kingstown, St.Vincent and the Grenadines.

"Navedene internetske platforme i društva koja upravljaju istima nemaju odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske", upozoravaju iz Hanfe.

Pritom pozivaju ulagatelje s područja Hrvatske da ne trguju putem tih platformi i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njihovih prodajnih predstavnika.

"Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti poslovanja istih, niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama. Kod takvih nelicenciranih pružatelja usluga vrlo često se radi i o nekom obliku prijevare ulagatelja", upozoravaju iz hrvatskog regulatora.

Registar društava koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica Europske unije za izravno pružanje usluga na području Hrvatske dostupni su na internetskim stranicama Hanfe (https://www.hanfa.hr/trziste-kapitala/registri/), podsjećaju iz Hanfe.

Pritom ponovno pozivaju ulagatelje da prije stupanja u poslovni odnos s bilo kojim investicijskim društvom provjere ima li to društvo potrebne licence i je li se notificiralo za pružanje investicijskih usluga na području Hrvatske.

Tagovi: Hanfa, x90.com, zet10.com, imperial-finance.co
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
UZLET
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
NEW YORK - Wall Street je u srijedu snažno porastao, a Nasdaq se približio rekordnim razinama, a znakovi ekonomskog oporavka zasjenili su američke socijalne nemire.
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
VOĆE
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
BEOGRAD - Srbija bi ove godine od izvoza voća mogla da ostvari devizni priliv od oko 650 miliona dolara, uprkos tome što će rod biti manji oko pet odsto nego prošle godine, rekao je stručnjak za vočarstvo Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
ZAGREB - Osmi uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen solidnim prometom.
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije
SJAJNO
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije

DUBROVNIK - Dubrovnik je u ocjenjivanju održivosti destinacije Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC) postigao ukupni rezultat od 70 posto, što je pokazatelj njegove usmjerenosti prema održivoj budućnosti turizma i grada, ističu iz Grada Dubrovnika u povodu završnog izvješća GSTC-a o tom ocjenjivanju.

Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
BRENDIRANJE
Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
MOSTAR - Duhan sorte 'hercegovački ravnjak' upisan je u međunarodni registar imena podrijetla, čime je dobio zaštitu izvornosti, koji se vodi pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO) sa sjedištem u Ženevi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE