GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ether uzletio, evo što se događa

Ether uzletio, evo što se događa
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2024 / 22:10
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Cijena ethera uzletjela je u ponedjeljak uslijed porasta aktivnosti kitova, povećanja institucionalnog interesa za bitcoin i ukupnog poboljšanja na širem kripto tržištu.

Ovaj povećani bikovski osjećaj pogurao je cijenu ethera prema gore za više od 5%. Činjenica da se etherom trguje iznad 3600 USD mogla bi značiti da se pažnja usmjerava prema etheru. U protekloj godini cijena ovog altcoina je porasla za 96,2%.

Pregledajmo nekoliko razloga za snagu etherove cijene, piše Cointelegraph.

Aktualni rast ethera u odnosu na američki dolar poklapa se s njegovim jednako snažnim dobicima u odnosu na Bitcoin za 71 762 USD.

Naime, naširoko praćeni par ETH/BTC dobio je 8. travnja otprilike 1,5% da bi ponovno dosegao ključnu razinu od 0,05 BTC, što ukazuje na moguću rotaciju kapitala u kratkom roku.

Dodatno, učinak Ethera u odnosu na šire tržište kriptovaluta značajno se poboljšao tijekom posljednja 24 sata, što je istaknuto porastom Ethereum Dominance Indexa od gotovo 2% u odnosu na najnižu mjesečnu vrijednost 7. travnja.

Ovaj trend naglašava sve veći protok kapitala na tržište ethera iz konkurentskih altcoina, podižući vrijednost ETH-a.

Najnoviji dobici ethera prethode razdoblju akumulacije među njegovim najbogatijim investitorima, također poznatim kao kitovi.

Prema izvoru podataka Glassnode, subjekti koji posjeduju između 1.000 i 10.000 ETH svakodnevno su povećavali svoje rezerve ethera od 17. ožujka.

Zanimljivo je da je ovaj uzorak akumulacije često bio preteča značajnog porasta cijene, poput onoga kojem ether danas svjedoči.

Porast zanimanja trgovaca za ether započeo je 5. studenog 2023., kada je američka Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) prihvatila zahtjev Grayscale Investmenta za pretvaranje njegovog Ethereum trusta u ETF.

BlackRock, najveći svjetski upravitelj imovinom, podnio je zahtjev za spot Ether ETF 9. studenoga. Potvrda je poslala Etherovu cijenu na 6-mjesečni maksimum u to vrijeme.

Od 8. travnja, ukupno sedam spot Ether ETF-ova je podneseno i na čekanju je SEC-u. Dana 3. travnja, SEC je pozvao na komentare o Fidelity, Grayscale i Bitwise spot Ether ETF-ovima.

Prema podacima CoinSharesa, institucionalni ulagači uložili su 13,8 milijardi dolara u proizvode za kriptoulaganje od godine do danas u 2024. Za kontekst, za cijelu 2021. godinu, kripto proizvodi postavili su rekord s 10,6 milijardi dolara godišnjeg priljeva.

Tagovi: ether, ethereum, bitcoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
PRESUDA
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
NEW YORK - Osnivač Binancea, milijarder, Changpeng Zhao, osuđen je u utorak na četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznao krivicu za omogućavanje pranja novca na svojoj kripto mjenjačnici.
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE