GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovačka zračna luka očekuje 40% bolji promet

Dubrovačka zračna luka očekuje 40% bolji promet
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2024 / 20:33
Autor: SEEbiz

DUBROVNIK - Uskrsni blagdani označavaju i početak turističke predsezone. Istodobno, počeo je ljetni red letenja - što je za Dubrovnik iznimno važno. U Zračnoj luci očekuju čak 40 % bolji promet nego u travnju prošle godine.

Gužva u Zračnoj luci Ruđera Boškovića. Uskrs se podudario s uvođenjem ljetnog reda letenja. Zaposlenici imaju pune ruke posla. Samo danas stiže 27 zrakoplova.

- U prvom tjednu imat ćemo preko 170 zrakoplova, dakle, otprilike 30.000 slobodnih sjedala, tako da možemo reći da ove godine očekujemo izrazito dinamičan prvi tjedan ljetnog reda letenja i izrazito dinamičan cijeli travanj, kaže Ivan Maslać, komercijalni direktor ZL Dubrovnik.

Živo je i na Stradunu. Dobrodošlica turističke zajednice - uz klapu podijeljeno je 500 penganih jaja. Trenutačno je otvoreno tridesetak hotela.

- Hotel je popunjen jako dobro, prema našim očekivanjima, skoro smo 100 % puni. Sutra, mislim, 30 aviona dolazi u Dubrovnik i samim tim Dubrovnik se probudio, kaže Mario Matković, direktor hotela Hilton Imperial Dubrovnik.

Uskrsne blagdane u gradu provodi više od 3000 gostiju - iz Europe i udaljenijih krajeva.

- Puno smo čuli o Dubrovniku, želimo sve vidjeti, kaže Harry Apostolakis iz Velike Britanije.

- Uzbuđeni smo, želimo upoznati grad i ljude, a čuli smo i da je dobra hrana, sve ćemo istražiti, kaže Alex Lukakis iz iste zemlje.

Zato su tu proljetni gurmanski dani. Radi se o gastromanifestaciji u suradnji Turističke zajednice i ugostitelja.

- Sudjeluje 19 restorana, vjerujemo da će odaziv biti dobar, pripremili su zanimljive kreativne menije, kaže Ana Hrnić iz TZ-a Dubrovnik.

Umjesto rušenja rekorda, ključno je produljiti pred i posezonu - a ovogodišnji raspored aviolinija to bi trebao omogućiti.

- Najave su jako dobre, tako da nadamo se da će situacija u svijetu i oko nas biti mirna, da će godina biti puno bolja nego lani, kaže Matković.

- Ove godine već što se tiče travnja očekujemo nekih 40 % bolje rezultate nego prošle, kao i 10 % bolje nego 2019., kaže Maslać.

Pa bi prvi put dubrovačka zračna luka trebala premašiti broj od 3 milijuna putnika.

Predstavnik Ceha ugostitelja Dubrovnik Đani Banovac rekao je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku rekao je kako je Dubrovnik s prvim avionima počeo živjeti na bolji, ljepši i življi način.

- Nastojat ćemo zadržati šampionsku titulu koju je Dubrovnik prošle godine polučio svojim rezultatima, poručio je Banovac.

Dodao je da su se prilagodili i gostima, ali i sugrađanima, izrazivši nadu da će se ta kohezija zadržati u ovoj godini i preliti na sljedeću zimu.

Rekao je i kako misli da će se stvoriti preduvjeti da Dubrovnik živi 365 dana u godini.

Upitan o jednom od problema hrvatskog turizma - nedostatku radne snage - Banovac je rekao da su pripreme krenule još u studenom.

- Mislim da su se svi pravi ugostitelji neću reći snašli, nego odradili taj dio na zadovoljstvo nas i naših gostiju, rekao je Banovac.

Tagovi: dubrovnik, turizam, zračna luka, turisti, banovac
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
PRESUDA
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
NEW YORK - Osnivač Binancea, milijarder, Changpeng Zhao, osuđen je u utorak na četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznao krivicu za omogućavanje pranja novca na svojoj kripto mjenjačnici.
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE