GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Društvenim mrežama se šire poruke o otrovanim sokovima i vodi; nema potvrde

Društvenim mrežama se šire poruke o otrovanim sokovima i vodi; nema potvrde
ŠIRENJE PANIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2023 / 07:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Društvenim mrežama i raznim grupama masovno su se počele širiti poruke u kojima se upozorava ljude da su neki gazirani sokovi i voda - otrovani. Nema službene potvrde o čemu se radi.

"Do mene je došla informacija iz pouzdanog izvora… postoje već dva trovanja kiselinom na gastro, ne kod nas, ali u našem gradu, ljudima su spaljeni želudci i jednjaci, i imat će strasne posljedice, nisu još sigurni da li netko truje boce ili je greška u proizvodnji, ali Romerquelle je u pitanju, pa eto nemojte piti, upozorite djecu i druge bližnje", stoji u jednoj od poruka, prenosi Dnevnik.hr.

"Ako znaš nekoga da ga upozoriš, ovdje u Rijeci policija istražuje trovanje mineralnom Romerquelle. Netko je izgleda otrovao jednu seriju bočica i otišle su u prodaju. Otrovali su se u restoranu i u kafićima na Korzu. Najbolje nište ne piti od cijele proizvodnje Coca Cole", piše u drugoj poruci.

"Ljudi, nemojte piti Romerquelle ništa, nigdje... Imamo već dva trovanja kiselinom na gastro, nakon što su ljudi otvorili bocu i popili čini se, neki koncentrat kiseline. Truje li netko boce ili je greška u proizvodnji ne znam…", dodaju drugi.

Zasad nema još nikakvih službenih informacija ni potvrda o incidentu.

Dnevnik.hr podsjeća da se nešto slično dogodilo na proljeće, no objavljeno je tek nedavno.

Bračni par iz Pule bio je na ručku u jednom riječkom restoranu. "Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van", ispričao je Stanko Laković dramu koja se dogodila u svibnju.

Odvela ga je hitna pomoć. Prvo se sumnjalo na alergiju, a potom se utvrdilo što je zapravo popio. "Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dolje po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu", rekao je.

Slučaj je završio na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Stanko je bio tjedan dana u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršavio je 20 kilograma, objavljeno je početkom listopada.

Tagovi: otroc, coda, sokovi, Romerquelle, Coca-Cola
PROČITAJ I OVO
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
PRESUDA
Osnivač Binancea osuđen na četiri mjeseca zatvora
NEW YORK - Osnivač Binancea, milijarder, Changpeng Zhao, osuđen je u utorak na četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznao krivicu za omogućavanje pranja novca na svojoj kripto mjenjačnici.
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE