GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crypto.com na udaru zbog pogrešno odrađene transakcije

Crypto.com na udaru zbog pogrešno odrađene transakcije
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2022 / 09:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kripto mjenjačnica Crypto.com je na udaru kritika nakon što je poslala 405 milijuna dolara krivom primatelju, podižući zvona za uzbunu među promatračima kripto kripto nakon vrtloga koji se ovog tjedna raspleo u vezi s konkurentskom mjenjačnicom FTX, koja je u petak podnijela zahtjev za bankrot.

Neki kripto promatrači koji su pomno proučavali transakciju nagađali su da se radi o pokušaju smanjivanja količine trgovanja. Zakomplicirajući halabuku, pokazalo se da je analitičar koji je prvi uhvatio transakciju zaposlenik konkurentske burze, Coinbase.

To se naslanja na pogrešku napravljenu u prosincu kada je Crypto.com slučajno poslao ženi u Australiji 10,5 milijuna dolara umjesto povrata od 100 dolara.

Izvršni direktor Crypto.coma Kris Marszalek rekao je puten Twittera da je transakcija bila nesreća, dok je glasnogovornik tvrtke rekao za Yahoo Finance da su sredstva trebala biti poslana u offline hladni skladišni kripto novčanik, ali su greškom otišla na Gate.io, drugu kripto mjenjačnicu .

Neke kripto burze drže račune kod konkurenata kako bi povećale likvidnost tijekom razdoblja volatilnosti.

"Kretanja sredstava iz skrbničkih sustava Crypto.com moguća su samo između odobrenih i dopuštenih adresa povezanih s našim hladnim novčanicima, našim vrućim novčanicima (povezanim s internetom) i našim korporativnim računima na burzama trećih strana", rekao je glasnogovornik.

Ipak, transakcija je pokrenula kripto ulagače koji su u posljednja 24 sata snizili cijenu Crypto.com tokena za razmjenu (CRO-USD) za 24%. U istom razdoblju bitcoin (BTC-USD) je pao za manje od 2,5%, dok je ether (ETH-USD) pao za 2,5%.

Incident je također uslijedio nakon pokušaja brojnih kripto burzi da ojačaju povjerenje tijekom tjedna kolapsa FTX-a tako što su požurili objaviti svoje "dokaze o rezervama", pokazujući da ne koriste sredstva investitora.

Tagovi: Crypto.com, kriptovalute, Kris Marszalek, CRO token, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE