GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ciklus reportaža o Hrvatskoj na popularnom francusko-njemačkom TV kanalu ARTE

Ciklus reportaža o Hrvatskoj na popularnom francusko-njemačkom TV kanalu ARTE
PUTOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2020 / 15:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Emisija Pozivnica za putovanja na popularnom i iznimno gledanom francusko-njemačkom TV kanalu ARTE emitirala je ciklus reportaža o bogatom kulturnom nasljeđu Istre i Južne Dalmacije.

Riječ je o reportažama koje su nastale kao rezultat suradnje i angažmana Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj. Emisije ARTE TV-a emitiraju se šest dana u tjednu, a prati ih preko 800 tisuća gledatelja dnevno. Snimljene reportaže repriziraju se u nekoliko navrata, a dostupne su i na medijateci ARTE TV-a.

„Ovo je odlična promocija hrvatskih destinacija na francuskom tržištu pogotovo jer je riječ o jednom od najcjenjenijih europskih TV kanala s naglaskom na kulturne sadržaje. Ovakve emisije koje otkirvaju manje poznate kulturne i povijesne činjenice hrvatskih turističkih odredišta naš su poseban izazov i imperativ u turističkoj promociji Hrvatske na francuskom emitivnom tržištu buduća da je upravo kulturna baština za 60 posto Francuza glavni motiv putovanja u inozemnu destinaciju“, izjavila je Daniela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

Emisija o Istri govori o ljepotama ove regije te njenom bogatom povijesnom i kulturnom nasljeđu. U sklopu reportaže objavljeni su razgovori s vlasnicima pojedinih istarskih restorana, ali i nekima od najznačajnijih hrvatskih vinara koji su posvjedočili o bogatoj eno-gastronomskoj vrijednosti Istre. Novinari su predstavili Rovinj kojeg su nazvali Venecija u malom, Pulu u kojoj su evocirane igre gladijatora, ali i unutrašnjost Istre gdje se nalaze živopisni gradići Buje i Motovun. Predstavljeno je i najrasprostranjenije tradicijsko plovilo u Rovinju, batana. Druga u nizu reportaža pod nazivom „Francuski poljupci iz Hrvatske“ prikazuje bogat utjecaj Napoleona u Južnoj Dalmaciji, a kroz razgovor s povjesničarima predstavljeni su „jadranski biseri“ Dubrovnik, Split i Trogir koji su i samog Napoleona i njegove maršale, posebno Marmonta, toliko oduševljavali da su njihovim osvajanjem pokazivali svijetu svoju nadmoć.

„Brojne gledatelje na nama važnom francuskom i njemačkom tržištu na ovaj način upoznajemo s manje poznatim činjenicama iz naše iznimno bogate kulturne baštine. Ovo je još jedan od načina kako zadržati prisutnost i vidljivost na našim važnim tržištima i dodatno zainteresirati Francuze, ali i Nijemce da nas čim prije opet posjete“, komentirao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, najavivši kako će ekipa TV ARTE sredinom kolovoza i početkom rujna snimiti nove četiri reportaže o Hrvatskoj.

Proteklih tjedana objavljene su i dvije vrlo atraktivne reportaže o otoku Pagu, u kojoj su spomenute specifičnosti poznatog vjetra bura te reportaža o Pazinu kojim je i slavni Jules Verne bio očaran. Inače, emisija Pozivnica za putovanja, autorice i prezenterice Linde Lorin, stavlja naglasak na kulturni segment destinacije, otkrivajući manje poznate kulturne i povijesne činjenice mjesta kojeg posjećuje. Svaka emisija obuhvaća reportaže o tri destinacije, bliske ili daleke, kroz koje gledatelju omogućuje „kulturni bijeg“ po uzoru na slavnu poeziju „L’Invitation au voyage“ francuskog pisca Charles Baudelairea.

Dodajmo kako su u francuskom lifestyle magazinu Grazia objavljene preporuke najboljih mjesta u Hrvatskoj koje svakako treba posjetiti ovog ljeta - Dubrovnik, Rovinj, Split, Zagreb, NP Plitvice, Zadar, Hvar, Korčulu i NP Krka. Hrvatska je opisana kao „sve popularnija destinacija među francuskim turistima”, a čitatelje podsjećaju kako naša zemlja obiluje prekrasnim mjestima koje treba otkriti.

Tagovi: ARTE televizija, Istra, Dalmacija, Kristjan Staničić, otok Pag, Jules Verne, Motovun, Buje, Dubrovnik, Rovinj, Split, Trogir, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE