GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četiri teretna broda isplovila iz Ukrajine

Četiri teretna broda isplovila iz Ukrajine
HRANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2022 / 11:43
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Četiri broda s ukrajinskim proizvodima isplovila su u nedjelju iz ukrajinskih crnomorskih luka u sklopu dogovora o deblokadi pomorskog izvoza te zemlje, rekli su ukrajinski i turski dužnosnici.

Četiri broda za rasuti teret prevoze više od 160.000 tona kukuruza i druge hrane.

Nastavak izvoza žitarica nadzire Zajednički koordinacijski centar (JCC) u Istanbulu u kojem rade rusko, ukrajinsko, tursko i osoblje UN-a.

Ujedinjeni narodi i Turska posredovali su u dogovoru prošli mjesec nakon upozorenja UN-a da prijeti glad u dijelovima svijeta zbog obustave isporuka žitarica iz Ukrajine, što je izazvalo smanjenje zaliha i porast cijena.

Prije invazije, Rusija i Ukrajina zajedno su činile gotovo trećinu svjetskog izvoza pšenice.

JCC je kasno u subotu priopćio da je odobrio isplovljavanje ukupno pet novih brodova kroz crnomorski koridor: četiri broda koja odlazi iz Čornomorska i Odese noseći 161.084 metričke tone hrane i jedan koji dolazi.

Brodovi koji su napustili ukrajinske luke uključuju Glory, s teretom od 66.000 tona kukuruza za Istanbul, i Riva Wind, natovaren s 44.000 tona kukuruza, koji plovi u turski Iskenderun, priopćilo je tursko ministarstvo obrane.

Reklo je da su druga dva broda koja su napustila Ukrajinu bila Star Helena, s teretom od 45.000 tona brašna za Kinu, i Mustafa Necati, koji prevozi 6 000 tona suncokretovog ulja i plovi u Italiju.

Prva četiri broda napustila su Ukrajinu prošli tjedan prema sporazumu.

Tagovi: UKRAJINSKI BRODOVI, KUKURUZ, HRANA, UKRAJINSKE LUKE
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE