GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brod u Crvenom moru pogođen projektilom

Brod u Crvenom moru pogođen projektilom
TEŽAK INCIDENT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2024 / 16:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - UKMTO je na X-u, ranije poznatom kao Twitter, objavio da je primio izvješća o "incidentu" 95 nautičkih milja jugoistočno od Adena u Jemenu. - Zapovjednik javlja da je projektil pogodio lijevi bok broda odozgo. Vlasti provode istragu - objavljeno je.

Prema obavještajnoj tvrtki Ambrey, brod koji je projektil pogodio u blizini Jemena je američki brod za prijevoz rasutog tereta pod zastavom Maršalovih Otoka, javlja Sky News.

Projektil je izazvao požar u skladištu broda, ali je plovilo i dalje sposobno za plovidbu, rečeno je. Ambrey je dodao da nema izvještaja o žrtvama i da brod nije povezan s Izraelom.

Jemenski pokret u kojem značajnu ulogu igraju Huti upravlja sjevernim Jemenom od sredine prošlog desetljeća, a krajem prošle godine počeo je ometati plovidbu brodova povezanih s Izraelom u znak podrške palestinskom Hamasu u sukobu s izraelskom vojskom u okupiranom Pojasu Gaze.

Kroz Crveno more prolazi 15 posto svjetskog brodskog prometa. Rutu je dosada zaobišlo nekoliko brodova s ukapljenim plinom, a drugi je i dalje koriste.

Visoki član hutijskog pokreta koji podržava Iran zaprijetio je ranije danas da će pretvoriti Jemen u "groblje" za Sjedinjene Države, nakon najnovijih američkih zračnih napada na hutijske ciljeve.

"Jemenski čelnici, oružane snage i narod potpuno su spremni ući u izravan i opći rat s Velikim Sotonom kako bi obranili Palestinu", rekao je Ali al-Kahum u intervjuu iranskoj državnoj novinskoj agenciji IRNA objavljenom u ponedjeljak, koristeći pogrdne riječi za SAD.

Tagovi: CRBENO MORE, HUTI, BRODARI, UNWTO
PROČITAJ I OVO
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJSE
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, NLB u fokusu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj burzi promet je znatno porastao, a sve su dionice u prvom kvartalu poskupjele. Prosječni rast iznosio je 17%, što domaće tržište stavlja na prvo mjesto u regiji. Dionice NLB-a i dalje se izdvajaju po rastu - +29% u prva tri mjeseca!
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, većina burzi zatvorena
ŠANGAJ - Australsko i japansko tržište pali su u srijedu dok se ulagači spremaju za odluku američke središnje banke o stopama, koja bi trebala biti objavljena u četvrtak rano u Aziji.
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Oštar pad za kraj gubitničkog travnja
NEW YORK - Američki su indeksi pali u utorak i završili gubitnički mjesec nakon što su podaci o plaćama višim od očekivanih potaknuli novu zabrinutost zbog inflacije uoči odluke Federalnih rezervi o kamatama u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE