GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boeing nakon dva desetljeća zaključio godinu s gubitkom

Boeing nakon dva desetljeća zaključio godinu s gubitkom
U MINUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2020 / 13:36
Autor: SEEbiz / H
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing izvijestio je da je nakon više od dva desetljeća pozitivnih rezultata zaključio 2019. godinu s gubitkom zbog krize sa 737 MAX-ovima.

U ožujku prošle godine zrakoplovne kompanije povukle su iz prometa Boeingov 737 MAX zbog dvije teške nesreće u kojima je stradalo ukupno 346 ljudi. U Boeingu procjenjuju da će ukupni troškovi povezani s krizom 737 MAX-ova premašiti 18 milijardi dolara.

U prošloj godini kompanija je poslovala s neto gubitkom od 636 milijuna dolara. U 2018. zabilježili su neto dobit od 10,46 milijardi dolara. Prihodi su im u 2019. potonuli 24 posto, na 76,56 milijardi dolara.

U posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju bili su lošiji nego što se očekivalo, smanjivši se 37 posto, na 17,9 milijardi dolara.

"Priznajemo da nas čeka puno posla", konstatira novi izvršni direktor David Calhoun, koji je na toj poziciji zamijenio Dennisa Muilenburga.

"Fokusirani smo na siguran povratak 737 MAX-ova u promet i obnovu dugogodišnjeg povjerenja koje je Boeingov brend stekao kod putnika", kazao je Calhoun.

Proizvodnja Boeingovog najspješnijeg komercijalnog zrakoplova u saveznoj državi Washington privremeno je obustavljena a povratak zrakoplova u promet u više je navrata odgađan. Prošlog tjedna iz Boeinga su objavili da vjerojatno neće biti vraćeni u promet prije ljeta.

Izvješće objavljeno u srijedu pokazuje i da je ukupna vrijednost Boeingovih narudžbi na kraju godine iznosila 464,4 milijarde dolara.

Tagovi: Boeing, David Calhoun, Dennis Muilenburg
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE