GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin se spustio na 66.000 dolara

Bitcoin se spustio na 66.000 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 08:57
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je zadržao gubitke tijekom azijskog trgovanja u utorak, trgujući na oko 66.000 dolara, dok su trgovci analizirali ponovno rastuće prinose na državne obveznice i mogućnost da bi Fed mogao odgoditi smanjenje stopa do kraja ove godine.

U vrijeme pisanja, ether (ETH) je bio iznad 3300 USD, dok je CoinDesk 20 (CD20) pao za 0,6% na 2532.

Prinos na 10-godišnje trezorske zapise dosegao je dvotjednu najvišu razinu od 4,40% preko noći zbog stalne inflacije i neočekivano jake proizvodne aktivnosti. Porast takozvane nerizične stope obično potiče odljev novca iz rizične imovine i ulaganja bez prinosa poput zlata. Žuti metal, međutim, ostao je otporan usred slabog tona bitcoina i Wall Streetovog tehnološki bogatog indeksa, Nasdaqa.

"Bitcoin se vratio na 65.000 dolara, što se uglavnom pripisuje nedavnim makro izgledima za kamatne stope i rastućim prinosima na trezorske obveznice", rekao je za CoinDesk Semir Gabeljić, direktor formiranja kapitala u Pythagoras Investments, u intervjuu e-poštom. "Okruženja s višim kamatnim stopama obično smanjuju sklonost ulagača riziku."

Podaci Coinglassa pokazuju da je više od 245 milijuna dolara u dugim pozicijama likvidirano u posljednja 24 sata, pri čemu je 60 milijuna dolara u BTC pozicijama dobilo rekt.

“Vječne stope financiranja budućih ugovora za većinu kripto imovine vratile su se na 1bps, a otvorene kamate na globalne terminske ugovore smanjile su se za 10 posto preko noći, što ukazuje na to da su neke duge pozicije s polugom zatvorene”, dodao je Jun-Young Heo, trgovac derivatima u Prestu iz Singapura.

Tagovi: bitcoin, ether, kriptovalute, kamate, fed
PROČITAJ I OVO
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
NA VRHU
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
SINGAPUR - Izvješće DNV-a i Menon Economicsa o vodećim pomorskim gradovima zabilježilo je samo jednu promjenu u prvih pet, a Oslo je zamijenio Tokio na petom mjestu.
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj je burzi donio različite smjerove indeksa i nešto bolju likvidnost.
Singapore retains maritime city top spot
ON THE TOP
Singapore retains maritime city top spot
SINGAPORE - The DNV and Menon Economics Leading Maritime Cities report saw only one change in the top five with Oslo replacing Tokyo in fifth position.
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
ZELENO SVJETLO
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
HONG KONG - Regulatori Hong Konga u ponedjeljak su odobrili pokretanje spot bitcoina i ether fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi), rekli su upravitelji imovine, nakon poteza SAD-a ove godine da ove proizvode plasira na tržište.
Srebro ove godine pobjeđuje zlato
PLEMENITI METALI
Srebro ove godine pobjeđuje zlato
NEW YORK - Srebro je postalo vruća investicija u ovoj godini. Veliko je pitanje može li tako i ostati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE