GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin ponovo iznad 40.000 dolara

Bitcoin ponovo iznad 40.000 dolara
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 13:12
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Najvažnija kriptovaluta bitcoin (BTC) nakon mjesec dana ponovno je probila razinu od 40.000 dolara.

Uzlet je kombinacija optimističnih podatkovnih točaka na lancu i povoljne tržišne strukture koja navodi analitičare i trgovce da predvide predstojeći proboj bitcoina na novi povijesni rekord.

Kratkoročno gledano, razine od 38.000 i 40.000 dolara i dalje su najveće prepreke za bitcoin. Što je dulje trebalo BTC-u da se probije od 40.000 USD, veća je vjerojatnost potencijalne korekcije bila neizbježna. Stoga je presudno da bitcoin premaši razinu od 40.000 USD i ostane iznad nje u doglednoj budućnosti, piše Cointelegraph. Bitcoin je već proveo gotovo tri tjedna ispod 38.000 američkih dolara, što je uzrokovalo stagnaciju njegovog kratkoročnog cjenovnog ciklusa i gubljenje zamaha. Danas je bitcoin napokon probio razinu od 40.000 USD, uspostavivši je kao razinu podrške.

Jedna pozitivna podatkovna točka na lancu koja povećava šanse za proboj bitcoina je povećanje adresa kitova. Analitičari Santimenta rekli su da se Bitcoin kitovi nastavljaju akumulirati usprkos porastu cijene imovine: „Kitovi #Bitcoina (1000+ $ BTC adresa) nisu se prestali gomilati, dok trgovci na srednjem nivou (10-1.000 $ BTC) nisu prestajali unovčavati profite jer se cijena kreće oko 38.000 USD.

Akumulacija bitcoina od strane kitova podudara se s velikim odljevima iz Coinbasea, što obično ukazuje na to da investitori visoke vrijednosti kupuju bitcoin. Jedan anonimni trgovac na Twitteru poznat kao Johnny izjavio je:

„Svjedočimo tome da se ogromni iznosi BTC-a povlače iz Coinbasea. Prva korekcija tržišta na tržištu bikova 2021. sada je gotova."

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, dolar, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST u fokusu investitora
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je optimizam na Zagrebačku burzu.
Ukrajinske investicije u Hrvatskoj prijetnja i za europske peradare
PERADARSTVO
Ukrajinske investicije u Hrvatskoj prijetnja i za europske peradare
BRUXELLES - Na konferenciji u Bruxellesu, predstavnik hrvatskih peradara Dražen Čurila upozorio je na prijetnju tradicionalnom uzgoju peradi u Hrvatskoj.
Villeroy: Naftne neizvjesnosti neće zaustaviti lipanjsko rezanje kamata
JASNA PORUKA
Villeroy: Naftne neizvjesnosti neće zaustaviti lipanjsko rezanje kamata
FRANKFURT - Europska središnja banka neće biti pokolebana od prvog smanjenja kamata u lipnju zbog neizvjesnosti cijena nafte, rekao je član Upravnog vijeća Francois Villeroy de Galhau.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta oporavila su se od rasprodaje u petak jer ulagači ovaj tjedan traže svježe podatke iz Kine, Japana i Južne Koreje.
Zadar je pun turista u predsezoni
PREDSEZONA
Zadar je pun turista u predsezoni
ZADAR - Turistička predsezona u punom je jeku. Zadar je već tjednima pun turista, koji su svih ovih dana mogli uživati u lijepom vremenu, pa čak i kupanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE