GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Binance izdvaja milijardu dolara kako bi kriptoindustriju održao u životu nakon kolapsa FTX-a

Binance izdvaja milijardu dolara kako bi kriptoindustriju održao u životu nakon kolapsa FTX-a
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2022 / 09:56
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Mjenjačnica kriptovaluta Binance u četvrtak je objavila nove detalje o svom fondu za oporavak industrije, čiji je cilj poduprijeti igrače koji se bore nakon katastrofalnog bankrota FTX-a.

U objavi na blogu, Binance je rekao da će posvetiti milijardu dolara u početnim obvezama fondu za oporavak. Može povećati taj iznos na 2 milijarde dolara u nekom trenutku u budućnosti "ako se ukaže potreba", dodala je tvrtka.

Također je primio 50 milijuna dolara obveza od kripto-investicijskih tvrtki, uključujući Jump Crypto, Polygon Ventures i Animoca Brands.

Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao podijelio je adresu javnog novčanika pokazujući njegovu početnu predanost i rekao:

"Radimo ovo transparentno." Javni podaci o blockchainu koje je pregledao CNBC pokazali su stanje od oko milijardu dolara u Binanceovom vlastitom BUSD stablecoinu.

BUSD je stablecoin koji izdaje tvrtka za blockchain infrastrukturu Paxos, a odobrava ga i regulira Ministarstvo financijskih usluga države New York, navodi se na web stranici Paxosa.

Fond je pokušaj Binancea da održi kriptoindustriju nakon što je burza FTX kontroverznog poduzetnika Sama Bankman-Frieda ranije ovog mjeseca podnijela zahtjev za bankrot.

Zhao se pojavio kao nova figura poput spasitelja za posrnulu industriju, popunjavajući prazninu koju je ostavio Bankman-Fried, čija je tvrtka kupila ili uložila u brojne opkoljene kripto tvrtke - od Voyager Digitala do BlockFija - prije njezina kolapsa.

Neuspjeh FTX-a djelomično je izazvan tweetom koji je objavio izvršni direktor Binancea, a koji je skrenuo pozornost na izvješće CoinDeska koje postavlja pitanja o njegovom računovodstvu. Od brzog pada FTX-a prije dva tjedna, ulagači su zabrinuti zbog moguće zaraze kriptovalutama koja bi zahvatila svaki kutak industrije.

U prvom sudskom ročištu u slučaju stečaja u utorak, odvjetnik tvrtke osudio je FTX i njegovo vodstvo, rekavši da je tvrtka vođena kao "osobno vlasništvo" Bankman-Frieda.

Binance je rekao da vozilo "nije investicijski fond" i da je namijenjeno za podršku tvrtkama i projektima koji se, "bez svoje krivnje, suočavaju sa značajnim, kratkoročnim, financijskim poteškoćama." Zhao je ranije rekao da mu je namjera spriječiti daljnje "kaskadne učinke zaraze" koji proizlaze iz kolapsa FTX-a.

Binance je rekao da predviđa da će program trajati oko šest mjeseci. Prima prijave investitora za doprinos dodatnih sredstava.

Tagovi: Binance, bitcoin, Polygon Ventures, kriptovalute, Tron, Huobi Global, Poloniex, burza FTX, Changpeng Zhao
PROČITAJ I OVO
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
ODLUKE
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
TOKYO - Banka Japana zadržala je svoju referentnu kamatnu stopu nepromijenjenom u petak nakon sastanka o monetarnoj politici, držeći svoju referentnu kamatnu stopu na 0%-0,1%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE